СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Спряха рехабилитационните дейности на Рилските езера
 Facebook

Спряха рехабилитационните дейности на Рилските езера02.07.2020 / 09:30 - CityBuild.bg

Установени са нарушения в изпълнението на проекта за туристическа пътека и изграждане на съоръжения за ограничаване на туристопотока.

 

По разпореждане на премиера Бойко Борисов вчера министърът на околната среда и водите Емил Димитров провери на място изпълнението на дейностите по проект “Устойчиво управление на Национален парк “Рила” II-ра фаза“. Министърът обходи района на Рилските езера и констатира, че строителната техника е изведена от обекта и дейностите по проекта са спрени.

 

Появата на багер в района на езерото "Бъбрека" предизвика гневна реакция в социалните мрежи, но се оказа, че той е бил там с цел рехабилитация на увредения район, а не за строителни дейности. Установени са обаче нарушения в изпълнението на проекта, за които ще бъде изготвен подробен доклад до министър-председателя. Предстои извършването на възложената от министър Димитров цялостна проверка на проекта от експерти на Оперативна програма „Околна среда“. За установени нарушения изпълнителят ще бъде санкциониран.

 

 

Припомняме, че в началото на месеца стартира изпълнението на дейности на терен, свързани с проект за „Инженеринг (проектиране и СМР) за рехабилитация/изграждане на съоръжения - по пътека от горна лифтова станция - х. Рилски езера - Сухия чал - ез. Бъбрека, езеро Сълзата - езеро Бъбрека - езеро Близнака - Трилистник - езеро Рибно". Дейностите се извършват и от всички страни (източен и западен бряг) на езеро Долно - хижа „Рилски езера" и от Рибно езеро по лятната туристическа пътека до хижа „Рилски езера".

 

Дейностите включват поставяне на парапети против преминаване на туристи извън разрешените пътеки; изграждане на дървени мостчета и скари и поставяне на трошено-каменна настилка в необходими участъци; полагане на каменни плочи; маркиране на пешеходни пътеки; затваряне на достъпа по нерегламентирани пътеки; монтиране на указателни и информационни табели.

 

 
още от Новини

още от Страната