СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
ДК "Средец" става Център за съвременни изпълнителски изкуства и образование
 Facebook

ДК "Средец" става Център за съвременни изпълнителски изкуства и образование19.09.2017 / 16:28 - citybuild.bg

НАГ обяви поръчка чрез пряко договаряне за преработка на работен инвестиционен проект.

 

Поканата е изпратена на "Ф-строй Груп" ЕООД, която е изготвила първоначалния проект за ремонт на сградата. 

 

 

Сградата на Дом на културата "Средец" в София в район Оборище е в експлоатация от 1974 година. Тя е триетажна, състояща се от сутерен, партер и два етажа. Сградата е със застроена площ от 1568 квадратни метра и разгъната застроена площ от 6102 квадратни метра. Обектът е включен в инвестиционната програма на Столична община по ОПРР.

 

Изготвен е инвестиционен проект за основен ремонт и реконструкция на сградата, който е одобрен през 2015 година от НАГ. Въз основа на него е издадено разрешение за строеж, но през 2016 година е изпълнен проект "Синергия" - изследване на потенциала на културния дом, и е изготвен модел за трансформирането на Дома на културата в Център за съвременни изпълнителски изкуства и образование. Това налага и промяна в инвестиционния проект за основен ремонт и реконструкция на сградата.

 

Основната задача на реконструкцията е да бъде подобрена функционалната програма на културния институт, визуалната му идентичност и предвиденото техническо оборудване за презентационните и репетиционните пространства, офисните и обслужващите зони. Затова е необходимо да се разработи ново решение за функционирането на сградата предвид нейното предназначение, базирано на разработения проект и предоставената функционална програма. Необходимо е проектът да бъде съобразен със стойността на инвестицията, предвидена от възложителя - не повече от 9 милиона лева с ДДС, в която са включени всички разходи за обекта. 

 

Всички подробности - тук.

 

 
още от Новини

още от София