СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Средства за повдигане на жп линията в Пловдив ще бъдат осигурени
 Facebook

Средства за повдигане на жп линията в Пловдив ще бъдат осигурени13.03.2018 / 13:17 - CityBuild.bg

Става дума за участъка Пловдив-Филипово.

 

Инж. Красимир Папукчийски, генерален директор на Държавно предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (ДП НКЖИ) се е срещнал с ръководството на община Пловдив в петък, 9 март. Това стана ясно на пресконференция вчера.

 

"Генералният директор на НКЖИ ни увери, че на 100% ще намерят средства за реализиране на проекта за повдигане на линията,“ каза кметът Иван Тотев. В момента се изчаква влизане в сила на подробните устройствени планове, следва техническо проектиране, поясни той. Според прогнозите на общината, около края на 2019-та може да започне работата по проекта.

 

Припомняме, че става дума за жп участъка Пловдив-Филипово, който е част от проекта "Развитие на железопътен възел Пловдив. Проектът е изготвен от ДЗЗД "Тракия консулт" по договор от 24.07.2014 г. с ДП НКЖИ, в който основните акценти по междугарието Пловдив-Филипово са изграждане на жп естакада и нов жп мост над река Марица. В проекта е заложено изграждането на шумозаглушителни огради по протежение на естакадата и в зоните с жилищно застрояване, а в индустриалните зони са предвидени предпазни огради.

 

 

 

 

За вдигане на жп линията в Пловдив се заговори преди повече от 15 години. Реализирането на проекта ще реши огромен градски въпрос, коментира Тотев.

 

 
още от Новини

още от Страната