СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Средства за спортна инфраструктура в Плевен ще отпусне правителството
 Facebook

Средства за спортна инфраструктура в Плевен ще отпусне правителството21.10.2019 / 17:21 - CityBuild.bg

Най-належащ е проблемът с отоплението, климатизацията и вентилацията в зала “Спартак”.

 

Според спортуващите там голяма част от спортната база не е обновявана от 1970 година. Въпреки че поддръжката на зала "Спартак" е задължение основно на общината, министърът на спорта Красен Кралев пое ангажимент за финансиране на проект за изграждане на климатизация и отопление в рамките на 350 хил. лева - но само при условие, че ММС получи проект от общинската администрация, който да отговаря на изискванията за финансиране. 

 


Заедно със световния шампион по бокс Детелин Далаклиев Красен Кралев огледа и помещението, което общината е отпуснала, за да се направи зала за бокс. Въпреки, че състоянието на изоставената метална конструкция е лошо, ММС ще подпомогне изграждането на нова боксова зала в Плевен. Има одобрен от ММС проект, който ще получи финансиране в рамките на 200 хил. лева.

 

Финансови средства за довършване на многофункционалната зала Арена "Плевен" могат да бъдат отпуснати само от Министерски съвет след разговори между правителството и общинската администрация, коментира Кралев в Плевен. Стойността на целия проект е близо 13 млн. лева, но през 2014 година правителството на Орешарски отпуска само два милиона и до този момент има само излят бетон за основи.

 
Министърът се включи и в благотворителен бал, организиран от "Лайънс клуб - Плевен",  който имаше кауза за събирането на средствата за възстановяване на спортната зала по лека атлетика на Спортно училище "Георги Бенковски" в Плевен. Необходимата сума е в размер на над 250 000 лева. Министерството ще помогне със средствата, които не достигат, за да се направи ремонтът на залата, като ще финансира и реконструкцията на съблекалните, която не е включена в първоначалния план. Общата сума, събрана от благотворителната инициатива, е 78 325 лева. 

 

 

 
още от Новини

още от Страната