СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Срокът за окончателно завършване на ремонта на бул. „Дондуков“ е 1 декември
 Facebook

Срокът за окончателно завършване на ремонта на бул. „Дондуков“ е 1 декември20.11.2017 / 18:00 - CityBuild.bg

Обектът не е разплатен и приет, заяви столичният кмет.

 

Срокът за окончателно завършване на ремонта на бул. „Княз Ал. Дондуков“ е 1 декември и за всеки ден забавяне след него започват да текат санкции от 77 хил. лв. на ден. Продължава работата по тротоарите и велоалеята в участъка с паважна настилка. Там се изгражда линеен отводнител. Допълнителните работи по велоалея за около 40 хил. лв. ще бъдат изцяло за сметка на изпълнителя „Трейс“.

 

 

След отказа на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) към Министерство на културата да съгласува проекта за бул. „Дондуков“, който бяхме разработили – с асфалт по пътните платна и велоалеята, се наложи пълна преработка на проекта и преразглеждане на сроковете, повтаря отново Йорданка Фандъкова. С оглед на решението на НИНКН за запазване на паважната настилка, трябваше да намерим вариант за изграждане на велоалея с паважна настилка и с нужната гладка повърхност, казва тя.

 

 

Обектът не е разплатен и приет, противно на внушенията, които се правят, казва още столичният кмет по повод критиките на граждани и неправителствени организации. Движението по булеварда в участъка от бул. „Васил Левски“ до ул. „Г. С. Раковски“ /с асфалтова настилка/ беше възстановено в събота сутринта, като най-важно е било възстановяването на трамвайното движение, отбелязва Фандъкова.

 

 

НПО-а питат къде са обещаните острови и трамвайни ограничители, уплътнения и вибро/шумоизолация по трамвайните релси. Те критикуват неравните тротоари, покрити с шахти и "евтини павенца", подиумите на спирките, пропадналите павета и "зейналите" фуги, пълни с пясък, начина за "отбелязване" на спирките, лошите бетонови замазки, трамвайното трасе с "технология от миналия век", липсата на градска мебел в унисон с историческата част и т.н. От СПАСИ СОФИЯ публикуваха и иронична табела, на която бул. "Дондуков" е преименуван на "Фандъков".

 

 

Още снимки от ремонта - тук.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано