СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Срутищата по пътя за Рилския манастир ще бъдат укрепени с близо 6,5 млн. лева
 Facebook

Срутищата по пътя за Рилския манастир ще бъдат укрепени с близо 6,5 млн. лева13.09.2019 / 18:00 - CityBuild.bg

С тях ще се финансират проучвателно-проектантски дейности и строително-монтажни работи.

 

Средствата са заложени в аварийната програма на Агенция „Пътна инфраструктура" за 2019 г. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова при участието си в днешния парламентарен контрол.

 

Регионалният министър напомни, че през 2018 г. в засегнатите от срутища три участъка от третокласния път Кочериново - Рила - Рилски Манастир - Кирилова поляна от пътноподдържащата фирма са извършени аварийно-възстановителни дейности. През 2019 г. са одобрени допълнителни средства за аварийно укрепване на участъка и фирмата изпълнител стартира дейности по укрепване, които поради нестабилността на терена и активния стадий на развитие на срутищата са прекратени. С цел да се провери на актуалното им състояние, ще бъдат извършени нови инженерно-геоложки и геотехнически проучвания.

 

За участъка има изготвено задание за проектиране, което e утвърдено през август. Предстои изработване на технически проект, който трябва да бъде одобрен, и издаване на разрешение за строеж, за да могат да бъдат започнат строително-монтажни работи. Предстои да бъде обявена и процедура за избор на консултант.

 

Министър Аврамова напомни, че на 4 септември правителството прие постановление, с което даде възможност на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да поема ангажименти за разходи в размер до 447 100 000 лв. Така на Агенция „Пътна инфраструктура" се дава възможност да възлага дейности по укрепване на за свлачища и срутища по републиканската пътна мрежа. В списъка с обектите, по които ще се работи, има 43 активни свлачища, 2 срутища и 29 деформации на пътна настилка.

 

 

 
още от Новини

още от Страната