СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
EТЕМ стана член на съвета за високите сгради и градска среда
 Facebook

EТЕМ стана член на съвета за високите сгради и градска среда20.06.2019 / 11:34 - CityBuild.bg

Според данни на сдружението в момента в света има 133 свръхвисоки небостъргачи над 300 метра.

 

ЕТЕМ се присъедини към международното професионално сдружение CTBUH - Council on Tall Buildings and Urban Habitat. Сдружението е основано през 1969 година и има за цел да спомага за обмен на актуална информация за високите сгради по целия свят чрез публикации, изследвания, събития, работни групи, уеб ресурси и обширна мрежа от международни представители.

 

Присъединяването на ЕТЕМ към експертната организация е част от стратегията на компанията да следи последните тенденции при високите сгради и устойчивото развитие на градската среда, за да удовлетворява специфичните нужди на всеки пазар и да предлага модерни системни решения и за най-предизвикателните проекти. Компанията развива и предлага модерни системни решения за високи сгради, които успешно се прилагат в проекти от цял свят.

 

 

Фасадните решения на ЕТЕМ са част и от най-високите сгради в България. Скай Форт в София, по който компанията работи в момента, е един от тях. Небостъргачът ще бъде вторият обект от комплекса Sofia Capital City и ще бъде с височина от 202 м. Преди това ЕТЕМ взе активно участие в реализирането на мащабния проект Капитал Форт, който е първата висока сграда от проекта и е с височина от 126 метра. В сградната обвивка на новия небостъргач на София отново ще бъде вложена специално разработената модулна фасадна система Е99. С планираната височина фасадата на Скай Форт има интересни и предизвикателни форми, на които екипът на ЕТЕМ е намерил най-добрите системни решения.

 

Мултидисциплинарните експерти на компанията ще се включат активно и в научната работа на Съвета за високи сгради и градска среда. В неправителствената организация обменят опит и полезни практики за проектирането на небостъргачи повече от 2 млн. специалиста, сред които предприемачи, финансисти, архитекти, инженери, проектанти на градоустройствени планове, доставчици и други специалисти, чиято работа е свързана със създаването на устойчиви градове.

 

Според последните данни на CTBUH към момента в света има 133 свръхвисоки небостъргачи над 300 метра. Три четвърти от тях са построени през последните 10 години, а през следващите няколко години ще бъдат изградени от същата група още 20, а до година-две ще има нови 7 свръхвисоки сгради над 420 метра.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор