СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
STARH представя проекта Pastelo
 Facebook

STARH представя проекта Pastelo12.02.2020 / 17:24 - CityBuild.bg

Жилищният комплекс е ситуиран в най-южния квартал на Варна - Галата, характерен с панорамните си гледки към живописния залив на града и Черно море.

 

Районът е предпочитан от жителите на града, търсещи спокойствие и уединение в близост до природата и морето.

 

 

Висококачествен дизайн и правоъгълна функционална схема, богата на зеленина среда и обособени кътове за социални дейности са въплътени в жилища с характер от пастелни цветове. Композицията на комплекса е от пет жилищни сгради, разположени така, че всяка да има панорама пред себе си, без да си пречат, казват от STARH.

 

 

Първите два етажа на всяка сграда са отстъпили от основната фасадна плоскост и оставят горните етажи да се възприемат по-скоро като три големи градски вили, които дават усещане за лекота и човешки мащаб.

 

 

Меките форми на покривите метафорично могат да се свържат с подострени детски пастели, с чиито багри са оцветени и самите сгради на комплекса, давайки им собствена индивидуалност. 

 

 

На първите два етажа са разположени къщи, развити на две нива и със самостоятелни входове и дворни площи, които отделят сградите от общодостъпните пространства.

 

 

На следващите етажи са развити различни по вид апартаменти, като броя на жилищата в една сграда е 32, а общият брой на жилищните единици в комплекса е 160. 

 

 

Почти цялото лице на имота откъм основната пътна артерия е заето от сграда с обществена функция, предназначена да подсигури всички нужди на обитаващите комплекса. Разположението и формата на обществената сграда я превръщат в шумоизолиращ екран между главния път и жилищата.

 

 

 
още от Новини

още от АРТ