СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартира изграждането на околовръстен път в южната част на Банско
 Facebook

Стартира изграждането на околовръстен път в южната част на Банско01.07.2020 / 12:16 - CityBuild.bg

„Първата копка“ беше направена на кръстовището на ул. „Найден Геров“ и ул. „Солун“ в града.

 

Заедно с кмета на града Иван Кадев и народният представител Александър Мацурев министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова даде старт вчера на проект за изграждане на околовръстен път в южната част на Банско, финансиран със средства от държавния бюджет, предоставени от правителството.

 

С изграждането на околовръстен път в южната част на Банско ще се изведе транзитно преминаващото движение извън града, ще се осигурят условия за безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари и ще се осигури бърз достъп на туристите, идващи от източния вход на града до курортната зона и началната станция на кабинковия лифт. Дължината на първия участък от околовръстния път е 1230 м., а стойността му е почти 1,2 млн.лв, като 1 млн.лв са осигурени с ПМС през 2018 г.

 

В Банско регионалният министър съобщи, че по линия само на МРРБ инвестициите в област Благоевград за изпълнение на ВиК проекти вече възлизат на над 12 млн.лв. Министър Аврамова подчерта, че ВиК проекта за допълнително водоснабдяване на Банско от “Караманица” е стартирал назад във времето, като на общината са били осигурени от МРРБ за първи етап 1,4 млн.лв. Отпуснати са авансово и допълнителни средства за втория етап на проекта в размер на 841 хил.лв. Предстои продължаване на неговото изпълнение, като средствата, необходими за цялостното му завършване - 1, 3 млн.лв. ще бъдат осигурени поетапно от МРРБ, пое ангажимент Петя Аврамова.

 

 
още от Новини

още от Страната