СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартира конкурс за проекти и концепции в сферата на устойчивото строителство
 Facebook

Стартира конкурс за проекти и концепции в сферата на устойчивото строителство09.12.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Крайният срок за участие в LafargeHolcim Awards-регион Европа е 25 февруари.

 

Жури от 9 експерта, начело с Жанет Куо, основател и съдружник на архитектурно студио Karamuk Kuo Architects (Швейцария), ще оценява проектите в 6-тия Международен конкурс LafargeHolcim Awards, регион Европа. Конкурсът е за реални проекти и авангардни идеи, които съчетават решения за устойчиво строителство с впечатляващо архитектурно изпълнение. Наградният фонд на конкурса е 2 млн. щат.долара, а крайният срок за участие е 25 февруари 2020 година.

 

 

Журито ще се събере в Швейцарския федерален технологичен институт в Лозана (Швейцария), където ще оцени внесените проекти по петте „целеви критерия“ за устойчиво строителство: иновативност и напредък, етични стандарти и социално приобщаване, ресурси и околна среда, икономическа жизнеспособност и съвместимост, както и контекстно и естетическо въздействие.

 

Конкурсът за Наградите на ЛафаржХолсим е отворен за участие до 25 февруари 2020 г. и в него може да участвате с проекти и концепции в сферата на архитектурата, проектирането, градоустройственото планиране, проектирането на материали, строителни технологии и свързаните с тях сфери. Подробно описание на критериите за оценяване и начина за участие в конкурса ще намерите в наръчника „Стъпка по стъпка“ в сайта на конкурса.

 

От 2003 г. насам фондация LafargeHolcim поставя все по-сериозен акцент върху темата за устойчивото строителство основно чрез конкурса LafargeHolcim Awards – най-значимият конкурс за устойчиво проектиране в света.

 

 
още от Новини

още от EuroBuild