СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартира новия етап от реконструкцията на бул. “Тодор Каблешков“ в София
 Facebook

Стартира новия етап от реконструкцията на бул. “Тодор Каблешков“ в София25.05.2018 / 17:00 - citybuild.bg

Ремонтът започва на 27 май.

 

Строително-ремонтните дейности ще засегнат участъка от магазин "Кауфланд" до бул. „Цар Борис III" включително подземната инженерна инфраструктура". Миналата година бе направено разширение на на бул. „Тодор Каблешков" между бул. „Братя Бъкстон" и магазин „Кауфланд България".

 

При реконструкцията ще бъде преасфалтирано цялостно кръстовището с бул. "Цар Борис Трети", което е едно от най-натоварените. Движението ще бъде стеснено от 17 юни. Предвижда се поетапно да се ограничава движението. Предвижда се ремонтните работи да продължат до 20 юли. Стойността на обекта е 1 млн. лв.

 

Организация на движението във връзка с рехабилитация и разширение на южното платно на ул. "Тодор Каблешков"

 

От 00.00 часа на 27.05.2018 г. до 24.00 часа на 05.07.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. "Тодор Каблешков" между локалното пътно платно на бул. "Цар Борис ІІІ" и ул. "Майор Горталов", като ул. "Майор Горталов" остава отворена за движение на превозни средства.

 

От 00.00 часа на 06.07.2018 г. до 24.00 часа на 25.07.2018 г. се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по ул. "Тодор Каблешков" между локалното пътно платно на бул. "Цар Борис ІІІ" и ул. "Майор Горталов", като ул. "Майор Горталов" е затворена за движение на превозни средства, както и по южната половина от пътното платно на ул. "Тодор Каблешков", в участъка при вход-изхода за зареждане на магазин "Кауфланд".

 

От 00.00 часа на 26.07.2018 г. до 24.00 часа на 27.08.2018 г. се забранява влизането на превозни средства по южното локално пътно платно на бул. "Цар Борис ІІІ" между ул. "Казбек" и ул. "Тодор Каблешков", както и в двете посоки по ул. "Тодор Каблешков" между бул. "Цар Борис ІІІ" и ул. "Майор Горталов", като ул. "Майор Горталов" остава отворена за движение на превозни средства.

За целия бул. "Тодор Каблешков"

 

През 2018 г. се планира работа в два участъка от бул. "Тодор Каблешков" - довършване на разширението на булеварда от бул. "Братя Бъкстон" до бул. "Цар Борис III", като през 2017 беше реализиран етапът от бул. "Братя Бъкстон" до "Кауфланд". През настоящата година ще се изпълни участъкът от "Кауфланд" до бул. "Цар Борис III". Издадено е строително разрешение, а стойността на строителството е около 1 млн. лв. без ДДС.

 

Вторият участък е от бул. "България" (Mall Bulgaria) до ул. "Костенски водопад", където ще стартира изграждането на Южното платно. Отчуждителните процедури там са приключили още при изграждането на перловския колектор. В момента завършва актуализацията на работния инвестиционен проект и предстои обявяване на търг.

 

Прогнозната стойност е около 2 млн. лв. За тази година са заделени 500 хил. лв., като довършването на работите може да се извърши и през 2019 г. Планира се догодина да се продължи и до ул. "Луи Айер", включително с изграждането на нова канализация.

 

За третия участък - от ул. "Луи Айер" до ул. "Емилиян Станев" и бул. "Черни връх", през настоящата година се провеждат отчуждителни процедури и се изготвят работни инвестиционни проекти по всички части. След тях ще започне и строителството на обекта.

 

 
още от Новини

още от София