СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартира поръчка за издирване на археология по пътя Видин-Монтана-Враца
 Facebook

Стартира поръчка за издирване на археология по пътя Видин-Монтана-Враца13.02.2018 / 17:40 - CityBuild.bg

Кандидатите могат да подават предложения до 17:30 ч. на 22 март.

 

Агенция „Пътна инфраструктура" стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за издирване на археологически обекти по трасето път I-1 /E-79/ в участъка Видин-Монтана-Враца.

 

За извършването на теренни археологически проучвания преди да стартира изграждането на бъдещата магистрала са предвидени 80 000 лв. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г., която финансира подготовката на проекта, каквито са и този вид археологически проучвания.

 
Обществената поръчка е в две обособени позиции:

  • Обособена позиция №1 - за издирване на археологически обекти по трасето на участъците „Видин - Димово", „Димово - Бела - Ружинци" и „Ружинци - Монтана", със срок за изпълнение 82 дни и прогнозна стойност 60 000 лв. без ДДС.
  • Обособена позиция №2 - за издирване на археологически обекти по трасето на участъка „Монтана - Враца", със срок за изпълнение 44 дни и прогнозна стойност 20 000 лв. без ДДС.

 

Предварителните археологически проучвания трябва да установят дали няма да бъдат засегнати или нарушени нерегистрирани археологически обекти. Целта е се документират всички археологически обекти, структури и следи независимо от техния вид и хронология, като се определи тяхното местоположение в административно-териториално отношение и се локализират прецизно с помощта на GPS или други подходящи технически средства. Необходимо е да бъдат определени и мерки за тяхното опазване, като провеждане на разкопки и наблюдение по време на строително-монтажните дейности.

 

 
още от Новини

още от Страната