СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартира поръчка за изграждане на Национална многопрофилна детска болница
 Facebook

Стартира поръчка за изграждане на Национална многопрофилна детска болница11.07.2019 / 11:36 - CityBuild.bg

Тя ще бъде изградена в двора на Александровска, като ще бъде довършен започнат през 80-те години строеж.

 

За нуждите на Национална многопрофилна детска болница ще бъде доизградена базата на започнатото преди години строителство на Националната педиатрична болница на територията на УМБАЛ „Александровска"

 

На 9 юли министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа решение за откриване на обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница“. Крайният срок за подаване на офертите е до 20 август, 17.30 часа, в деловодството на здравното министерство. Отварянето на постъпилите предложения ще се състои на следващия ден – 21 август в сградата на МЗ. Очакванията са през есента да бъде избран изпълнител.

 

Срокът за изпълнението на обществената поръчка е до 42 календарни месеца от подписване на договора с избрания кандидат. Предвиденият максимален финансов ресурс на възложителя за изпълнение на всички компоненти в обществената поръчка възлиза на 95 442 000 лв. с ДДС.

 

Поради значимостта и мащаба на проекта в началото на юни Министерството на здравеопазването изпрати подготвените документи за обществената поръчка на Агенцията за обществени поръчки /АОП/ за осъществяване на предварителен контрол. До поръчката се стигна след работата на две работни групи, в които беше включен максимално широк кръг от експерти и професионалисти от всички области на медицината.

 

Според министъра чрез изграждането на многофункционалната болница децата ще получават комплексно обслужване в рамките на една структура, ще им бъде гарантирана най-добрата медицинска грижа, ще бъде стимулирана и специализацията на младите лекари в областта на педиатрията.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано