СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартира проектът за градски транспорт на Габрово
 Facebook

Стартира проектът за градски транспорт на Габрово20.11.2017 / 14:29 - CityBuild.bg

Подлези ще се ремонтират, ще бъде изградено кръгово кръстовище, а спирка ще бъде преустроена в „джоб“.

 

Начална пресконференция по проект „Развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово" ще се състои в сряда, 22 ноември, от 10:30 часа в ритуалната зала на Община Габрово. Ще бъдат представени дейностите от мащабната разработка за подобряване на транспортната инфраструктура и по-високо качество в обслужването на пътниците.

 

Проектът стартира през юли тази година. Чрез него автопаркът на общинския превозвач ще бъде обновен с 14 нови автобуса, на всяка спирка ще има система, която информира за графика на автобусите, пет от най-натоварените кръстовища ще са с нов режим на сфетофарите. Подлезите до Дома на хумора и до Автогарата ще се ремонтират, на предгаровия площад ще има кръгово кръстовище, а спирка „Рачо Ковача" до моста Игото ще бъде преустроена в „джоб".

 

Общата стойност на проекта е 13 430 540 лв. Предоставената безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж" е 9 000 000 лв., а собственият принос е в размер на 4 430 540 лв. Срокът за изпълнение на договора е 36 месеца.

 

Церемонията по откриване на строителните работи ще се състои на 22 ноември от 12:00 часа в района на предгаровия площад „Марсел де Бископ". Изпълнител е местното дружество „Димас". 

 

 
още от Новини

още от Страната