СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартира рехабилитацията на рибарско пристанище Северна буна в Несебър
 Facebook

Стартира рехабилитацията на рибарско пристанище Северна буна в Несебър09.07.2019 / 10:25 - CityBuild.bg

Общата стойност на проекта е 7 489 221 лв., от които 5 540 416 лв. европейско и 1 846 805 лв. - национално съфинансиране.

 

Проектът предвижда оптимизиране на капацитета на съществуващото пристанище, като се осигури подобряване на условията за улов, разтоварване и първа продажба на риба. Инвестицията ще създаде защитена акватория за безопасно акостиране на рибарски лодки и кораби.

 

 

През април кметът на Несебър подписа договор за реконструкция на Рибарско пристанище Северна буна с Министерство на земеделието по „Програма за морско дело и рибарство". Изготвена е оценка на въздействието върху културното наследство съгласно изискванията на Комитета за световно наследство към ЮНЕСКО.

 

 

Главната цел е да се подобри конкурентоспособността и жизнеспособността на предприятията в сектора на рибарството, включително на дребномащабния крайбрежен флот, и подобряване на безопасността и условията на труд в този традиционен за Несебър отрасъл. С осъществяването на проекта ще се повиши енергийната ефективност на пристанището, ще се подобри опазването на околната среда и качеството на разтоварваните на сушата продукти, както и качеството на живот в рибарската общност.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано