СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартира ремонтът на спортната зала "Балканиада" в Лом
 Facebook

Стартира ремонтът на спортната зала "Балканиада" в Лом23.08.2019 / 15:35 - CityBuild.bg

Обществен съвет ще следи изпълнението на проекта. Финансирането за ремонт и оборудване се осигурява от дарение и държавния бюджет.

 

Саниране на сградата, изграждане на отоплителна система, основен ремонт и оборудване на голямата зала с игрището и тренировъчните зали, санитарните възли и административната част – това са основните дейности, които ще бъдат извършени по проекта "Инженеринг - проектиране, авторски надзор и СМР за обект: "Основно обновяване на зала "Балканиада" в Лом". Проектът е на стойност 2 838 000 лв. и ще се изпълнява от спечелилата процедурата фирма „Парсек Груп“ ЕООД – София, с която Община Лом сключи договор. До 30 дни фирмата трябва да представи работен проект и количествено-стойностна сметка, а след това ще започне и ремонтът.

 

 

На обновеното игрище ще се провеждат състезания и тренировки по баскетбол, волейбол, бадминтон и хандбал, ще бъдат основно ремонтирани и оборудвани и тренировъчните зали за бокс, бойни изкуства и фитнес. Ремонтираната зала ще бъде мултифункционална, тя ще бъде пригодена както за спортни състезания на национално ниво, така и за провеждането на концерти.

 

 

В Обществения съвет, който ще контролира проекта, влизат експерти от Община Лом, както и журналистът Любомир Йорданов, издателят на в. „Ломпрес“ Камелия Обретенова, учителите по физическо възпитание и спортни деятели Росен Войнов, Вася Александрова, Мирослав Колев, Огнян Ценков и експерта по проекти Борислав Бориславов. Поне двама представители на Обществения съвет ще участват в работна комисия, заедно с общински експерти, които ще наблюдават всяка една стъпка при изпълнението на проекта.

 

Финансирането на основния ремонт и оборудване залата се осигурява от дарение и средства от държавния бюджет. 838 835 лв. са дарени от наследството на д-р Андрей Георгиев. За жеста той бе удостоен от НСОРБ с наградата „Общински дарител на годината“- посмъртно, както и посмъртно бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Лом“. 1 100 000 лв. за обновяване на залата осигури и Министерският съвет. Още 800 000 лв., които към момента не са налични, ще бъдат осигурени по време на изпълнението на проекта, гарантира кметът Пенка Пенкова.

 

Спортната зала е открита през 1964 г. Повече от 50 години съоръжението не е основно ремонтирано (правен е само ремонт на покрива преди 10 години), сградата се руши и от няколко десетилетия е буквално неизползвама.

 

 
още от Новини

още от Страната