СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартира ремонтът в залата за лека атлетика в Добрич
 Facebook

Стартира ремонтът в залата за лека атлетика в Добрич14.01.2019 / 16:29 - Citybuild.bg

След обществена поръчка за изпълнител е определена фирма "Арете строй" ЕООД.

 

Ремонтът се предвижда да бъде започнат в началото на април, като е съобразен с тренировъчната програма на спортистите, които тренират в залата. Срокът, поет като ангажимент за изпълнение на ремонта, е 40 дни. 

 

Лекоатлетическата зала „Добротица“ ще се осъвремени и модернизира с цел създаване на условия за интегриране на групите в неравностойно положение, както и за провеждане на национални и международни състезания. Това е единствената кръгова писта в Източна България за лекоатлетически спортове на закрито. Строителните работи обхващат лекоатлетическата зала на площ от 3700 квадратни метра от общо застроените близо 10 000 квадратни метра в целия комплекс. На пистата, която е силно амортизирана, ще бъде положена нова настилка от полиуретан. Пистата и секторите ще бъдат оразмерени и разчертани със специална машина и боя според изискванията на Международната федерация по лека атлетика. В залата ще бъдат монтирани нови съоръжения за дълъг, троен и овчарски скок със сертификат от федерацията. Поетапно ще бъдат ремонтирани и съблекалните. Спортистите ще разполагат и с ново оборудване за тласкане на гюле.

 

Зала "Добротица" е център на редица спортни състезания, между които и на държавния шампионат по лека атлетика на закрито, на републиканско първенство за слепи, на международния турнир "Академика" и други. Пистата събира и спортисти на подготвителни лагери, както и кандидати за работа в полицията, пожарната и армията. С модернизирането залата ще може да кандидатства за домакинство на Балканиадата по лека атлетика.

 

През изминалата година бе направено и отопление на закритата писта в Сливен, изцяло ремонтирана беше зала "Асикс арена", която също е с 200-метров атлетически овал. Реконструкцията на съоръжението продължи около 1 година и струва над 7 милиона лева. Предстои ремонт на стадион "Академик" в София, който заедно с "Асикс арена" ще се превърне в център на леката атлетика. През декември бяха открити и двете обновени закрити лекоатлетически писти в Пловдив на обща стойност 664 000 лева. В Кюстендил в момента също се ремонтира закритата писта по лека атлетика.

 

 
още от Новини

още от Страната