СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартира строежът на втората фаза на Полиграфия Офис Център в София
 Facebook

Стартира строежът на втората фаза на Полиграфия Офис Център в София30.06.2016 / 14:48 - citybuild.bg

Той е с обща площ от над 35 хил. кв. м на стойност приблизително 50 млн. лв.

 

Проектант на сградата е "Ателие Серафимов Архитекти", а изпълнител на строителството - "Главболгарстрой". Инвестицията във втората фаза на Полиграфия е 10 млн. евро, а стойността на целия проект след реализацията му на пазара се очаква да достигне 50 млн. евро. Сградата ще влезе в експлоатация през втората половина на 2017 г. 

 

 

Полиграфия Офис Център - фаза 2 е бизнес комплекс по международните стандарти за сгради клас А и с характеристики за LEED Silver сертификат. Проектът е част от една от архитектурните емблеми на София – Полиграфическия комбинат "Димитър Благоев". С изграждането на връзката между старата и новата сграда ще се създадат етажи с обща площ от над 5000 кв.м.

 

 

Проектирането следва търсенето на клиентите - правилна правоъгълна форма на офисите и широки отворени пространства, предоставящи гъвкави офис решения според нуждите на клиентите. „Полиграфия Офис Център фаза 2 позволява разделяне на отделни офиси от приблизително 500 кв.м. до 2 000 кв.м. Сградата ще има 6 етажа с общо РЗП от 12,623 кв.м, офиси на 10,000 кв.м отдаваема площ /1 етаж - 700 кв.м, 2-5 етаж - 1,900 кв.м, 6 етаж - 1,700 кв.м/, възможност за достигане на над 5 000 кв.м отдаваема площ на един етаж и 100 паркоместа.

 

 

Светлата височина на проекта е 2.8 метра, налице е технология за пречистване на въздуха, „зелена" концепция на общите части, система за сигурност и професионално управление и поддръжка", казват проектантите на сградата. 

 

 

Други критерии на наемателите, които Полиграфия Офис Център покрива, са високата категория oкабеляване, добрата вентилация и климатизация, резервираността на електрозахранването и възможността за разширение в същата сграда. Това е и причината първият предварителен договор вече да е сключен - с един от съществуващите наематели в първата фаза на проекта. 

 

 

Проектът е съвместна инвестиция на Northridge Capital  - частен фонд за инвестции в недвижими имоти, базиран в Лондон, и водещия български холдинг в сферата на недвижимите имоти AG Capital. Церемонията по първата копка се състоя в „Полиграфия Офис Център“ на бул. „Цариградско шосе“ 47 А.

 

 

Факт е, че само 4 години след завършването на първата фаза на Полиграфия Офис Център днес сме свидетели на тази мащабна реализация на изключително перспективния и важен в архитектурно, урбанистично и бизнес отношение развитие на района проект. Надявам се, тук да бъдат разкрити много нови работни места, също както във вече съществуващата сграда „Клас А“, в която се помещават водещи български и международни компании. Убеден съм и че в архитектурно отношение районът ще се радва на приятна за окото придобивка, каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и пожела успех на инвеститорите, които до момента са реализирали инвестиции в размер на 50 млн. евро в страната.

 

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано