Стартираха подготвителните дейности по изграждането на новата детска градина в кв. "Картала" във Велико Търново

635

Тя ще се намира в района на ул. „Александър Бурмов“ и ул. „Стоян Михайловски“


Източник: Община Велико Търново

„Картала“ е най-динамично развиващият се квартал на Велико Търново през последните години, затова Общината предвижда инвестиции, които ще бъдат реализирани поетапно и ще подобрят качеството на живот. Вече стартираха подготвителните дейности по изграждането на новата детска градина в района, а предвид все повечето млади семейства, които се установяват в кв. „Картала“, Община Велико Търново започва прединвестиционни проучвания и за ново училище в района. Преглеждат се подходящи локации, финансови механизми за проектиране и за последващо изграждане.

Планирани са няколко нови пътни връзки, които да облекчат трафика и да оптимизират транспортното обслужване, както и изграждането на публична инфраструктура – обществени паркинги, зони за спорт и отдих, кът за разходка на домашни любимци, тротоари и др. За новите придобивки е предвидено поетапно финансиране още в тазгодишния бюджет и инвестиционна програма.

Община Велико Търново очаква да получи и останалите декари терени от бившето сержантско училище. На част от него вече е изграден и въведен в експлоатация обществен буферен паркинг за близо 200 автомобили и автобуси, както и комплекс за обслужване на електробусите, които ще бъдат интегрирани в обществения транспорт.

Две са планираните нови пътни връзки в северозападната част на кв. „Картала“. Едната ще извежда директно трафика от западната част на ул. „Стоян Михайловски“ и ул. „Александър Бурмов“ през бившето сержантско училище към ул. „Беляковско шосе“. Другото е за директна връзка от източната част на кв. „Картала“ с кв. „Варуша“.

В инвестиционната програма на Общината за тази година са включени средства за проектиране на обществен паркинг и тротоар по ул. „Димитър Буйнозов“, както и ремонт на няколко локални вътрешни улици.

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Ще бъдат предприети действия за разработка на идеен проект и за археологическо проучване на зоната, което трябва да бъде съгласувано с НИНКН