СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартирани са проекти за жп инфраструктурата за над 1 милиард лева
 Facebook

Стартирани са проекти за жп инфраструктурата за над 1 милиард лева14.09.2021 / 11:44 - CityBuild.bg

Това заяви министърът на транспорта.

 

В рамките на управлението на служебния кабинет са стартирани проекти за изграждане и модернизация на жп инфраструктурата за над 1 милиард лева. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров на откриването на новата академична година на ВТУ „Тодор Каблешков".

 

По време на официалната церемония министър Тодоров приветства студентите за отличния избор за обучение в интердисциплинарна институция с доказани традиции, професионализъм и новаторство. Той каза, че днешният ден е старт за тяхната бъдещата успешна реализация.

 

Георги Тодоров отбеляза, че усилията на държавата дават видими резултати за успешно интегриране на картата на европейската железопътна мрежа. „Тази инфраструктура утре ще бъде управлявана от високоспециализирани специалисти, способни да прилагат научни знания и умения в сферата на транспорта", заяви министърът. Също така той изрази убеденост, че дългогодишното сътрудничество между министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и висшето училище ще продължи и занапред.

 

На събитието министър Георги Тодоров откри учебна лаборатория по техника на високите напрежения и нова учебна зала, като разгледа и симулатор за водачи на МПС. Според него Висшето училище по транспорт „Тодор Каблешков" е със значимо национално обществено влияние, като обединява образование, научни изследвания и възпитание в духа на съвременните национални и европейски ценности.

 

 
още от Новини

още от Любопитно