СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Столичната община става част от инициативата „Зелени градове“ на ЕБВР
 Facebook

Столичната община става част от инициативата „Зелени градове“ на ЕБВР08.06.2018 / 13:35 - CityBuild.bg

София ще получи безвъзмездна финансова помощ под формата на 5-годишен план за приоритетни екологични проекти.

 

Планът се подготвя от екип на „Прайс уотърхаус Купър“ (PwC) и Arup. Освен външните експерти в процеса на разработването ще бъдат включени широк кръг от местни заинтересовани страни. „Усилията на Столична община в последните години са насочени към устойчивото развитие на града ни. Направили сме и продължаваме да правим много в тази посока, така че очаквам с интерес експертния План, който ще бъде разработен за София, в рамките на нашето участие в инициативата „Зелени градове“, защото той ще събере, оцени и анализира всичко, което имаме направено дотук и ще ни даде една ясна и конкретна перспектива за действия през следващата година“. Това подчерта кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на среща с директора на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) – Лариса Манастърли.

 

Очаква се планът да бъде завършен в рамките на 1 година. Според общината, поканата за участието на София в инициативата „Зелени градове“ на ЕБВР е част от последователните й усилия за подобряване качеството на въздуха и грижа за околната среда. "Пример за това е проектът за закупуване на 30 електробуса за Столичния градски транспорт (2018- 2019), който ще се реализира с подкрепата на ЕБВР", казват от СО.

 

Официалният старт на участието на София в инициативата на ЕБВР ще бъде даден с международна работна конференция на 8 юни от 10:00 часа в хотел „Интерконтинентал“.

 

 
още от Новини

още от София