СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Столичният зоопарк продължава да се модернизира
 Facebook

Столичният зоопарк продължава да се модернизира21.05.2018 / 18:00 - CityBuild.bg

Отвориха разширението за сурикатите и бодливите свинчета.

 

Поредният етап от модернизацията на Зоологическа градина София, която на 18 май 2018 г. отпразнува 130 г. от създаването си от княз Фердинанд I през 1888 г., приключи. През 2017г. бе извършено цялостно обновяване и модернизация на клетките на големите котки, сега е отворено разширението за сурикатите и бодливите свинчета. Предстои разширението на сектора на приматите.

 

 

 

Разширенията и ремонтните дейности са направени според изискванията на Европейската асоциация на Зоопарковете и аквариумите (ЕАЗА). Целта е да станем неин редовен член, което ще ни позволи да обменяме животни с други зоопаркове.

 

 

По повод юбилея на Столичния зоопарк пуснаха SMART приложения – „VIPS SOFIA ZOO“, което може да се изтегли безплатно за всички устройства и да се използва на територията на зоопарка. То дава допълнителна информация за различните видове животни - снимки, видео, текст и аудио запис – информацията е свързана с тяхното хранене, отглеждане и навици. Стартира се с инфорамция за 24 вида животни, като постепенно ще се разширява. Предстои да излезе и английската версия на приложението, която ще съдържа еквивалента на тази в бг версията информация.

 

Всички посетители на Зоопарка ще могат да се възползват от безплатната Wi-Fi мрежа в Зала „Големи котки, аквариум и терариум“ и около загражденията на дребните хищници и научат много нови любопитни факти за обитателите на Зоопарка.

 

 

 
още от Новини

още от Любопитно