СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Street food & art festival започва в Бургас
 Facebook

Street food & art festival започва в Бургас07.08.2019 / 14:30 - CityBuild.bg

От 7 до 11 август той обединява кулинария, лятно кино, музика, литература и театър в напълно автентична градска среда.

 

 

Новият градски фестивал Street food & Art Festival "Кино и храна" ще се проведе в пешеходната зона на Пристанище Бургас. Специално подбрани ресторанти и кухни на колела от цялата страна пристигат в Бургас, за да приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни. Кулинарни блогъри и професионални готвачи ще покажат умения на живо пред феновете си. Сред тях има популярни лица, участници и победител в MasteChef - като Станислав Райчев, Карина Попова, Махмуд Албрияни, Кристиана Лазарова. Блогърите Станка Стоянова и Десислава Кирова също ще споделят вкусен опит с публиката. Кулинарни демонстрации ще разкрият тайните на азиатската, ориенталската, испанската и мексиканската кухня.

 

 

Всяка фестивална вечер ще завършва с лятно кино и DJ партита. Музикалната акустична програма е поверена на Митко Таралежков, Tapi Band (Индия), Филип Аврамов, Le Push, Del Padre, Baila Conmigo (Венецуела). А в последния фестивален ден, за първи път в България, ще се проведат и първите European Street Food Awards за България. Състезание, чийто победител ще представи страната ни на Големия финал на международните награди в Малмьо (Швеция) в края на септември. Журито, на което се пада честта да избере българския шампион, е в състав шеф Андре Токев, Васил Якимов, най-добър млад готвач на България за 2018 г и Луис Монтеро, кулинарен специалист и консултант.

 

 

Фестивалът е с вход свободен, а на 9 и 10 август достъпът ще е безплатен само за притежатели на билети за SPICE Music Festival.

 

Street Food & Art Festival в Бургас

 

 
още от Новини

още от Любопитно

още от АРТ