СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Строят нова сграда на немското посолство в София
 Facebook

Строят нова сграда на немското посолство в София20.05.2019 / 17:00 - CityBuild.bg

Възложител е Федералната строителна агенция на Баден-Вюртемберг, а изпълнител - "Главболгарстрой".

 

 

През 2014 година германските власти решиха да построят нова сграда на посолството в рамките на притежавания от тях имот на улица „Фредерик Жолио Кюри” в София. Теренът е 11 470 м2, 7 750 м2 от които са незастроени. Първата копка се състоя днес ул. „Жетварка" № 3 (ъгъл с ул. „Елемаг“).

 

Беше поставена т.н. капсула на времето. Тя съдържа Конституция на Германия по повод нейната 70-а годишнина, парче от падналата през 1989 г. Берлинска стена, почва от Берлин, указ, с който е назначен първият български посланик в Германия, както и послание за бъдещите поколения от заместник министър-председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева. На церемонията присъства и министърът на външните работи на Федерална република Германия Хайко Маас, който е на посещение у нас по покана своя български колега.

 

 

Планираните дейности са разделени на отделни етапи, така че съществуващата сграда на посолството да се използва и да изпълнява дипломатическите и консулските си функции по време на целия процес. Техническите характеристики на проекта са: ЗП: 680,96 m², РЗП подземно: 736,29 m², РЗП надземно: 3146,68 m², РЗП общо: 3882,97 m², Озеленяване (по виза минимум 20%): 45,40%.

 

Работата по проекта започва през 2017 г. с разрушаване на съществуващата сграда с представителни функции. Съгласно графика на проекта всички строителни дейности са предвидени да приключат до края на 2020 година, а пълното му финализиране - до края на юли 2021г. Строителството и последващото функциониране на сградите трябва да се извършва, когато е възможно, с използване на местни материали и изпълнители. Изпълнителят трябва да гарантира, че са взети под внимание както местните, така и германските строителни наредби и стандарти, с цел проектиране на ефективна и безопасна нова сграда.

 

 

Външният министър на Германия разгледа историческия център на София.

 

 

 

 

 

 

 

 
още от Новини

още от София