СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Строителството на OKOL Lake Park ще стартира през март
 Facebook

Строителството на OKOL Lake Park ще стартира през март02.10.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

В момента тече проектиране на най-мащабния комплекс от типа Golf & Residential Community в България.

 

 

 

Общата инвестиция в проекта на площ от 3 000 дка се оценява на около 300 млн. евро и ще се развие на няколко фази, като цялостното му реализация в дългосрочен план ще обхваща период от около 20 години.

 

 

Okol Lake Park е в района на яз. Искър в землището на с. Горни Окол. Разположен върху обширно плато, комплексът ще има гледки към язовира и към планините Рила, Плана и Витоша. Локацията е с добри природни дадености, на около 35 км от София и 25 км от Боровец.

 

 

Инвеститор в Okol Lake Park е „Маркан Холдинг" АД. Дружеството управлява инвестиционен портфейл от активи в България и участва в над 15 предприятия от различни сектори на икономиката. Основен двигател на групата е „Маркан" ЕООД.

 

 

 

Типовете имоти са студиа и лофтове, редови и самостоятелни къщи. Студията и лофтовете са в централната част на голф игрището с гледка към 15 и 16 дупка. Представляват еднопространствени жилищни единици за за почивка, работа и творчество. Студията са 4 типа с квадратури между 60 и 90 кв.м. Лофтовете са 2 типа с квадратури между 125 и 145 кв.м.

 

 

Редовите къщи са разположени в южната част на голф игрището с гледка към 14 дупка. Представляват двуетажни семейни къщи с по-стандартни и оптимизирани разпределения. Всяка къща има преден двор с цветя и заден двор, който прелива в рафа на голф игрището. За всяка редова къща са предвидени по две паркоместа. Редовите къщи ще са 4 типа - с две, три и четири спални и с квадратури между 125 и 210 кв.м.

 

 

Самостоятелните къщи са разположени в северната част на голф игрището с гледка към 5 дупка. Представляват ексклузивни имоти с разширена функционална програма и най-висок клас оборудване и обзавеждане. Дворът на всяка къща прелива в рафа на голф игрището. Самостоятелните къщи са едноетажни, двуетажни и триетажни и са с квадратури между 250 и 500 кв.м.

 

 

5-звездният хотел Pullman ще е управляван от AccorHotels, ще има луксозен roof-top СПА-център с гледки към язовир Искър (с външен инфинити басейн, вътрешен басейн, детски басейн, термо зона, релакс зона, козметичен център, фитнес, витаминен бар).

 

 

Хотелът ще разполага още с ресторанти, конферентен център, 149 ключа и 40 брандирани къщи Pullman Living, проектирани и обзаведени според Pullman Standards. Собствениците ще ползват ексклузивен пакет съоръжения, удобства и услуги в 5-звездния Pullman, както и редица допълнителни привилегии като статут AccorHotels Privileged Partners. Къщите са четири типа, с две и три спални и квадратури между 170 и 190 кв.м.

 

 

Голф игрището (управлявано от IMG) на 650 дка ще бъде изградено с приоритет към максималното запазване на съществуващата природна среда, скалните формации от гранит и естествените хабитати. То ще функционира като парково игрище от отворен тип и ще бъде достъпно както за напреднали и начинаещи играчи, така и за гостите и жителите на Okol Lake Park, които не играят голф. В програмата за управление е предвиден събитиен календар, предназначен за широк кръг хора от всяка възраст и се очаква игрището да се превърне в своеобразно социално средище за спортни и развлекателни дейности на открито. Предвижда се и голф академия.

 

 

Клуб Хаусът е част от 5-звездния Pullman Resort, но ще представлява дестинация сам по себе си със свой стил и идентичност. Той е бъде място, на което голф играчите, жителите и гостите ще имат възможност да се срещат, да общуват, да прекарат свободното си време и да се забавляват.

 

 

Зелените площи в комплекса ще са на 230 дка (линеен парк, лесопарк, брандиран парк). Фермата ще е на 20 дка и ще включва животновъдно стопанство, зеленчукова градина и конна база. Спортната база на 50 дка ще включва спортно-приключенски център и приключенски парк. Ще има още образователен комплекс на площ от 15 дка (детска градина и училище), както и обществена и търговска зона на 30 дка  (офисни зони, фермерски пазар, ресторанти, медицински център, услуги). 23 км инфраструктура ще е новоизградена, включително пътища, електрозахранване, водоснабдяване и канализация.

 

 

Мастър планът на Okol Lake Park е разработен през 2014 г. от водещата френска компания за урбанистично планиране международно признатият строително-инженерингов холдинг Egis Group, съвместно с Аtelier Villes & Paysages и голф архитектите на European Golf Design. Мастър планът е разработен с цел оптимално позициониране на голф игрището, публичните и жилищните зони. Местоположението им е съобразено с изискванията за удобство, достъпност, ослънченост и максимална експозиция към живописните панорами. Различните зони с техните функции са дефинирани съобразно съществуващите природни дадености и желанието на инвеститора да създаде предпоставки за развитие на целия регион чрез обособяване на „отворена" общност, която да взаимодейства с околната среда и местните общности.

 

 

Концептуалната градоустройствена визия на Okol Lake Park е разработен от международно архитектурно бюро Selin Maner Architects, с водещ проектант арх. Селин Манер.  Подробният устройствен план, влязъл в сила на 30.08.2017 г., е изработен от колектив на «Маркан Проект» ООД и предвижда жилищните зони да са с малка височина, плътност и коефициент на интензивност на застрояването. Финалната градоустройствена визия и дизайн са на екипа на „Голф Окол" ЕООД с водещ архитект арх. Петко Маринов.

 

 

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано