СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Студенти дадоха идеи за подобряването на качеството на въздуха в столицата
 Facebook

Студенти дадоха идеи за подобряването на качеството на въздуха в столицата16.03.2017 / 12:22 - citybuild.bg

Срещата беше със зам.-кмета по екология.

 

Срещата със студентите беше особено полезна. За мен беше много важно да чуя мнението и на бъдещите експерти по Плана с мерките, които сме набелязали, за да се намали замърсяването с фини прахови частици в София. Чух много интересни идеи и конструктивни предложения, които биха могли да намерят място в настоящия проект. Що се отнася до комуникацията със студентите - и занапред мисля да се допитвам до тяхното мнение, защото те са информирани, необременени и ентусиазирани и тяхната енергия и знания със сигурност биха добавили стойност към бъдещите екоинициативи на Столична община". Това подчерта по време на среща с повече от сто студенти от специалности "Екология" и "Ландшафтна архитектура" в Лесотехническия университет зам.-кметът по екология в Столична община Йоана Христова. Събитието се проведе в рамките на общественото обсъждане на Актуализираната Програма за управление на качеството на атмосферния въздух в София до 2020 и Плана за действие към него.  

 

Към момента, в рамките на публичното обсъждане, бяха проведени поредица от срещи между зам.-кмета по екология, експерти, граждани, представители на бизнеса и НПО-сектора. „Изказани бяха много експертни становища и представени разнообразни идеи и предложения. С участниците се разбрахме, че в рамките и на срока за обществени обсъждания, желаещите ще изпратят подробно описани своите бележки и идеи, за да могат експертите ни да ги обработят и така да имаме база, която да използваме за бъдещите ни индивидуални срещи с предстсвителите на НПО-тата, преди да финализираме Програмата“, каза Йоана Христова.

 

Получените материали и отправени коментари и бележки ще бъдат обработени от експертите на екологичното направление в общината и ще бъдат отразени при формиране на финалния вариант на Актуализираната Програма за управление на качеството на атмосферния въздух в София до 2020 с План за действие, която предстои да бъде внесена за обсъждане в Столичния общински съвет през април.

 

 
още от Новини

още от София