СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Два студентски екипа участват в конкурса за нова сграда на Карин дом
 Facebook

Два студентски екипа участват в конкурса за нова сграда на Карин дом20.01.2020 / 16:28 - CityBuild.bg

Студентите са от ВСУ „Черноризец Храбър“ - програма „Опазване на културното наследство“ и дипломанти.

 

В двата студентски екипа (IV курс специалност „Архитектура“), които се регистрираха за участие в Международния архитектурен конкурс за идеен проект на новата сграда на Карин дом, участват арх. Теодора Карагьозова, арх. Олга Голант, к. арх. Росен Каменов, арх. Анна Димитрова, арх. Мартин Димитров, Александър Чатов, Богдан Нешев. Двете групи се ръководят от д-р арх. Жечка Илиева - декан на Архитектурния факултет и арх. Боряна Ножарова - преподавател в направление „Обществени сгради".

 

 

Екипите посетиха Карин дом и се запознаха с експертите, които работят там. Те разговаряха за нуждите на децата, предлаганите дейности и функционирането на специализираните кабинети.

 

 

„Участието на студентите в международния конкурс е възможност да демонстрираме уменията на нашите възпитаници да предложат хармонични обемни решения за територията и овладяване на специфичната функция на сградата", смята д-р арх. Жечка Илиева. Студентите са насочили решенията си към съобразяване с теренните дадености, постигане на ясни функционални връзки и балансирани обеми. Проектните си предложения за участие в конкурса те ще предадат в края на февруари.

 

 

Карин дом е водеща организация в предоставянето на комплексни услуги за деца със специални нужди и техните семейства. Дейността на организацията се осъществява във вилата на семейство Станчови, построена през 1908 г., която вече не е достатъчна за дейността на фондацията. През миналата година Общинският съвет на Община Варна дари на Карин дом терен за изграждане на нова сграда.

 

 
още от Новини

още от Страната