СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Студио LP Group получиха източноевропейската награда „Омния"
 Facebook

Студио LP Group получиха източноевропейската награда „Омния"30.05.2019 / 17:10 - CityBuild.bg

Наградата за архитектурното дуо Атанас и Лорета Панови е за цялостен принос в съвременната архитектура.

 

 

Наградата SHARE Opera Omnia Distinction за арх. Атанас Панов и арх. Лорита Панова от  LP Group е за техния принос в проекти с национална важност в архитектурата, както и значителен принос за реализирането на новия модерен почерк на архитектурата в България. Те я получиха по време на Международната архитектурна конференция SHARE Sofia 2019, която се провежда днес в НДК.

 

Флорин Миндиригю - директор на SHARE, арх. Атанас Панов и арх. Борислав Игнатов - председател на Камарата на архитектите в България.

 

Арх. Атанас Панов е роден на 22 февруари 1956г. в София. Завършва  Архитектурния факултет на Висшия институт за  архитектура и строителство  - София през 1981г. Работи в Софийската проектантска организация "СОФПРОЕКТ" в ателието на арх. Лозан Лозанов и арх. Богдан Томалевски, и в архитектурно бюро към Комитета за култура, в ателието на арх. Лозан Лозанов до 1989г. През 1989г. съвместно с арх. Лорита Димитрова Панова основава собствено архитектурно бюро.

 

Днес LP Group е сътрудничество на няколко фирми, обединени около идеята за изграждане на качествена архитектурна среда. Стилът на работа в LP Group се отличава с внимание към качеството и към яснотaта на отношенията с бизнес партньорите във всички фази на инвестиционния процес.

 

Много от обектите, проектирани от бюрото, са признати за водещи примери на съвременна българска архитектура. Сред по-новите проекти са жилищна сграда Anima, офис сграда GrafiX, Комплекс II8I - три еднофамилни къщи, и Ellipse Center, който предстои да бъде завършен. И четирите сгради са с номинации за „Български архитектурни награди 2019" - от участвали 46 проекта в конкурса и 15 номинирани. Наградените ще бъдат наградени само след два часа и половина.

 

 

 

 

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от АРТ