СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Светещата гора на EXPO Милано
 Facebook

Светещата гора на EXPO Милано27.08.2015 / 13:25 - citybuild.bg

Павилионът на ENEL по проект на Piuarch се откроява със своята нетрадиционна архитектура. Това не е сграда, а светеща инсталация.

 

 

Enel е най-голямата електрическа компания в Италия и един от големите оператори в света в сектора на газ и електроенергия, с особен акцент върху Европа и Латинска Америка. За EXPO Милано 2015 компанията е създала интелигентен град. Тази мрежа с LED осветление може да захрани град с не по-малко от 100 000 жители. Тя се наблюдава от смарт система, която контролира консумацията на енергия на отделните павилиони

 

 

На открито пространство от 890m² има 107-метрова пътека с 3D изображения, видео и анимирани инфографики. Маршрутът запознава посетителя с промените, които се случват в енергийния сектор, както и с новия модел за разпределение и потребление на енергия. В сърцето на павилиона е контролната зала, стая, посветена на технологиите, експлоатацията и ползите, предлагани от интелигентната мрежа. На влизане в нея посетителят открива мултимедийна среда с две големи LED стени, една вертикална и една - хоризонтална.

 

 

Магическата атмосфера е създадена благодарение на гора от светлина, състояща се от 650 поликарбонатни тръби с диаметър 150 мм с височина от 5.3 до 7 метра, като посетителите могат да си взаимодействат с тях чрез неочаквани ситуации от светлина и звук.  

 

 

 

 

ВИЖТЕ И ПАВИЛИОНА НА БРАЗИЛИЯ.

 

Редактор: Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от Любопитно