СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Световно известният арх. Соу Фуджимото ще бъде лектор в SHARE Sofia 2018
 Facebook

Световно известният арх. Соу Фуджимото ще бъде лектор в SHARE Sofia 201812.03.2018 / 15:44 - CityBuild.bg

Събитието ще се проведе на 7 юни в Sofia Hotel Balkan.

 

Соу Фуджимото е един от най-големите съвременни японски архитекти, започнал своята практика със Sou Fujimoto Architects през 2000 година. Оттогава е награден с редица отличия. Той е носител на приза в Световния архитектурен фестивал в категория „Частен дом“ през 2008 г., получава международна стипендия на RIBA през 2012 г. и е обявен от The Wall Street Journal за „Иноватор на архитектурата за 2014 година„.

 

 

Соу Фуджимото е най-младият архитект, който приема поканата на Звездната галерия 2013, на 41 години. Триизмерният стоманен решетъчен облак, който той създаде, бе възнаграден с голям успех. Но много от творбите му не се стремят просто да определят структура, а да приложат пространството: „Основната функция на архитектурата е да накараме хората да се отнасят към пространствата по нов начин“. Създадените от него пространства са синтез на природата и архитектурата, събрани по необикновен начин, за да допринесат за щедрото обогатяване на архитектурния език.

 

 

Събитията, които Share организира, събират архитекти, заемащи ръководни позиции в световни архитектурни бюра. Конференциите дават възможност за срещи между тях чрез специална платформа за разговори. Лекциите са съсредоточени върху настоящето и бъдещето, иновациите в областта на архитектурата и инженерството, както и върху изследванията на нови материали и технологии за проектиране на интелигентна и устойчива среда.

 

Лектори тази година са председателят на Камарата на архитектите в България Борислав Игнатов, почетният гост - арх. Шербан Тиганас и Андрей Сербеску - и двамата от Румъния; специалният гост Соу Фуджимото - Япония; Иън Ричи и Колин Боул - Великобритания; Юрон Шипер - Холандия; Кшиштоф Ингарден - Полша; Карол Рос - САЩ; Керем Язган - Tурция; Паоло Бреша - Италия; Филип Самин и Базил Гру - Белгия; Хабиби Мадждабади - Иран; Марко Вермулен и Клаудия Стаубман - Франция.

 

Вижте подробности за лекторите тук.

Програма на събитието - тук.

 

Миналата година Share Sofia се проведе на 6 юни. Специален гост беше арх. Маурицио Меоси - старши сътрудник в „Заха Хадид Архитекти".

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от Избрано

още от АРТ