СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Световноизвестен архитект ще изнесе лекция във Велико Търново
 Facebook

Световноизвестен архитект ще изнесе лекция във Велико Търново10.07.2018 / 10:26 - CityBuild.bg

Лекцията на Андреа Д`Антраси ще се състои на 27 юли от 18.00 часа в общината.

 

Именитият архитект, известен с участието си в мащабни международни проекти, ще изнесе публична лекция във Велико Търново. „MAD Works, MAD Architects“ ще е темата, по която ще говори Андреа Д`Антраси. Специалистът е част от журито, което ще оценява предложенията на участниците в международния архитектурен конкурс за нов градски център на Велико Търново.

 

 

75000 евро е наградният фонд за конкурса, обявен от Общината по инициатива на кмета Даниел Панов. Журирането ще се проведе в периода 27-29 юли.

 

Международният архитектурен конкурс включва две части, които са неразривно свързани – градоустройствено решение (концепция) за територията на Старото военно училище и проект (концепция) за сграда на Експозиционен център. С нейното строителство, заедно с прилежащата инфраструктура, Община Велико Търново ще постави началото на поетапното развитие на територията от близо 190 декара.

 

Конкурсната програма за новия градски център е изготвена според обществените нагласи. Предвижда се повече озеленяване и по-малко строителство спрямо досегашните разработки за територията, създаване на пешеходна зона, място за провеждане на обществени, културни, научни, спортни и други събития, нова библиотека, музеи, спортни площи, нови паркоместа и др.

 

 

Роденият през 1982 година в Италия архитект Андреа Д`Антраси е регистриран архитект в Италия и Швейцария, асоцииран партньор в MAD architects – Europe („МАД архитекти – Европа“). През 2007 г. получава магистърска степен по архитектура от Accademia di Architettura di Mendrisio, Швейцария. Има солиден опит, придобит от чуждестранни проекти в САЩ, Италия, Австралия и Китай, сред които „Международно летище Шънджън Бао'ан Нов терминал 3“, „5-то Авеню Армани Ню Йорк“, магазин в Рим, Masterplan в Савона и други.


Със своя опит Андрея Д‘Антраси добавя ценна глобална визия за MAD architects – Europe. Откакто се присъединява към MAD през 2010 г., той работи по жилищния комплекс Boncompagni Residential в Рим - Италия, планинското селище Хуаншан, центъра на Нанкинг Зендай Хималайс и последния музей на разказвача Лукас. Играе ключова роля в концептуалните конкурси за дизайн на MAD. От 2015 г. отговаря за офис дейностите в Европа.

 

Арх. Андреа Д'Антраси беше лектор и в четвъртата Международна конференция за фасаден инженеринг на ЕТЕМ.

 

 
още от Новини

още от АРТ