СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Съдът оправда собствениците на полуразрушения тютюнев склад в Пловдив
 Facebook

Съдът оправда собствениците на полуразрушения тютюнев склад в Пловдив18.10.2018 / 13:27 - CityBuild.bg

Прокуратурата обяви, че ще обжалва решението.

 

Пловдивският Окръжен призна за невинни собствениците на фирма "Одрин 8" Георги Бранеков и Александър Николич по делото за полуразрушения през март 2016 г. тютюнев склад на ул. "Одрин" №8, съобщи "Под тепето". Двамата бяха обвинени в незаконни строителни дейности в имот, обявен за паметник на културата, както и че са ползвали преправен официален документ, за да съборят сградата на "Ориент табако". От Окръжния съд в Пловдив съобщиха, че Бранеков и Николич са оправдани, защото сградата няма статут на единична недвижима културна ценност. Обвиненията в документни престъпления пък са отпаднали заради изтекла давност.

 

Според "Под тепето" на базата на представените в съдебната зала доказателства било прието, че тютюневият склад не е бил деклариран като единичен паметник на културата и не е попадал в групов паметник към момента на събарянето му, както и че постройката няма защитен статут в момента. Изнесените в хода на процеса данни показвали, че през 2014 г. държавата е имала намерение да започне процедура по деклариране на сградата за паметник на културата, но пътят технически не бил извървян до края.

 

Съдът наложи забрана върху дейностите за пълно събаряне на складовете, а собствениците обжалваха. Намеренията на фирмата бяха да построи на мястото многофункционална сграда.

 

 
още от Новини

още от Страната