СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Съдът задължи Столична община да мие улиците два пъти месечно
 Facebook

Съдът задължи Столична община да мие улиците два пъти месечно12.11.2019 / 11:30 - CityBuild.bg

Тя трябва да обявява и проверките за спазването на забраните за влизането на товарни автомобили и строителни машини над 4 тона в зона "Първа".

 

Столична община трябва да мие машинно улиците два пъти месечно от май до септември, като средно трябва да се измиват не по-малко от 10 847 дка. Също така, ако времето позволява, улиците трябва да се мият веднъж месечно от октомври до април, а графикът да се публикува на сайта на общината, както и справка за извършеното всеки месец. Това постанови съдът по делото за мръсния въздух срещу Столична община. Освен това общината се задължава да представи по делото план за засаждане на дървета за 2020 г.

 

Гражданите на София трябва да имат и пряк достъп до системата чрез интернет страницата си и профила си във Фейсбук, както и до Системата за предоставяне на информация на обществеността за качеството на атмосферния въздух в реално време. 


Друго задължение, постановено от съда, е Столична община да обявява справка за броя извършени проверки за спазването на забраните за влизането на товарни автомобили и строителни машини над 4 тона в зона "Първа" и превозни средства до 3.5 тона в зона "Център", които не отговарят на европейските стандарти за изгорели газове.


Oбщината се задължава да обявява ежемесечно на сайта си и справка за броя извършени проверки, мястото, на което са извършени, констатирани нарушения и наложени наказания по прилагането на наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване чистотата на територията на София.

 

 
още от Новини

още от София