СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Водна стена, осветление и градско обзавеждане има вече на пл. „Гарибалди“
 Facebook

Водна стена, осветление и градско обзавеждане има вече на пл. „Гарибалди“27.03.2019 / 15:20 - CityBuild.bg

Той е част от обновяването на Зона 2 на София.

 

 

Големите пейки от лят камък с дървени седалки и кошчетата за отпадъци на пл. „Гарибалди" са доставени от един от водещите световни производители на градско обзавеждане - фирма, която има повече от 500 патента, казват от Столична община, които вчера провериха хода на ремонта. Водната стена е облечена с полиран гранит, чешмата - също. На площада е поставено модерно видео наблюдение, а осветлението е в духа на Стара София и е свързано с цялостната обновяване на осветлението в централната градска част. Предстоят довършителни дейности по озеленяването.

 

 

 

 

 

 

 

 

Започна премахването на строителните огради в участъка, за да се облекчи преминаването на пешеходците на площада. Само преди няколко дни там (по улиците „Иван Денкооглу" и „Княз Александър")  беше отворено движението и за автомобили. Това позволи на строителите да започнат работа по кръстовището на ул. „Солунска" и площад „Славейков". В момента се работи приоритетно и по кръстовищата на „Дякон Игнатий", „Шишман" и „Любен Каравелов".

 

От общината напомнят, че срокът за обновяването на зона 2 е 300 дни, а строителят към момента е получил 86 дни компенсация заради лоши метеорологични условия.

 

Още снимки от ремонта на зоната - тук.

 

 
още от Новини

още от София