СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Съветници събраха пари за глобата на главния архитект заради сградата на НИКМИ
 Facebook

Съветници събраха пари за глобата на главния архитект заради сградата на НИКМИ26.04.2018 / 13:18 - CityBuild.bg

Важно е да намерим трайното решение, каза по време на заседанието на СОС арх. Здравко Здравков, и благодари на съветниците.

 

Столичните общински съветници помогнаха за глобата от 13 000 лв., наложени от ВАС на главния архитект на София. Припомняме, че причината за нея спирането на строежа на 43-44-етажна сграда на фирма НИКМИ в градинката на ъгъла на бул. "България" и бул. "Петко Тодоров" в столичния кв. "Стрелбище". Това инвестиционно намерение предизвика няколко бурни протеста на жителите на квартал "Стрелбище".

 

Инициативата за събирането на парите е на председателя на СОС Елен Герджиков. Според него с отказа си да изпълни съдебното решение главният архитект е изпълнявал решението на СОС, с което се прекратява производството по одобряване на ПУП за имота, който по ОУП е отреден за озеленяване.

 

"Исканият от ВАС акт не може да бъде издаден, защото ще доведе до редица закононарушения", каза днес арх. Задравков. Трябва да намерим трайно решение, защото най-вероятно ще бъде наложена следваща глоба, каза още главния архитект.

 

 
още от Новини

още от София