СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Създават маски с мотиви от мозайките на Малката и Епископската базилика
 Facebook

Създават маски с мотиви от мозайките на Малката и Епископската базилика06.11.2020 / 13:29 - CityBuild.bg

Голямата базилика вече има Акт 16 след строително-монтажни работи, консервация и реставрация.

 

Маската като задължителен защитен елемент в ежедневието ни, като моден аксесоар, а вече и като носител на послание - това са мотивите, които подтикнаха екип от Общински институт „Старинен Пловдив” да създадат проекти на предпазни маски с изображения на античните мозайки от Малката и Епископската базилика. „Изключително красиви елементи съдържат римските мозайки, а пренесени върху защитна маска, внасят естетика и положителна енергия в настоящата трудна ситуация и популяризират културно-историческото наследство на Пловдив”, споделят за идеята си от културния институт.

 

 

Екипът, разработил маските, предлага мотиви за дами, господа и деца. Те ще бъдат изработени от качествен двупластов текстил, за да бъдат комфортни при носене.

 

 

Първите разработени визии ще бъдат пуснати в продажба в средата на месеца. Маските ще бъдат на цена от 5 лв. и ще се предлагат в осем от обектите на ОИ „Старинен Пловдив” – билетения център пред Община Пловдив, туристическите информационни центрове в Стария град и на ул. „Райко Даскалов” №1, Римски стадион, къща „Клианти”, къща на д-р Стоян Чомаков (постоянна експозиция на Златю Бояджиев), Малка базилика и Античен театър.

 

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно