СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Създават направление „Обществено строителство“ в Столична община
 Facebook

Създават направление „Обществено строителство“ в Столична община06.12.2019 / 16:04 - CityBuild.bg

В него влизат дирекциите, които отговарят за строителството на транспортна инфраструктура, на обществени сгради и изграждане на подземната.

 

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова представи проекта за промяна в структурата на общината. За повече контрол и ред в строителството и ремонтите се създава Направление „Обществено строителство". Към направлението се създава дирекция, която ще отговаря за планирането, проучването и възлагането на всички публични обекти. „Софпроект" ще премине на директно подчинение на новия зам.-кмет по строителство. Човекът, който ще оглави това направление, ще бъде инженер с доказан опит, посочи Фандъкова. 

 

За по-удобен и бърз градски транспорт, който да става по-привлекателен и предпочитан от гражданите на София, се създава Направление „Транспорт и градска мобилност". Фандъкова посочи, че е разговаряла с бившия министър и зам.-министър на транспорта Кристиян Кръстев. 

 

За по-бързо и удобно за гражданите и за бизнеса обслужване от общинската администрация, за повече публичност, активна връзка с гражданите и активна работа по привличане на нови инвеститори в София, се създава Направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие". За този ресор е поканен Владимир Данаилов, настоящият директор на Общинската агенция за инвестиции.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

За удобство на софиянци се удължава работното време на деловодството на Столична община на „Московска" 33. В момента това е деловодството с най-дълго работно време - от 7.30 до 19.30 всеки работен ден, а след Нова година ще работи и в събота до 14 часа. 

 

Предложени са и промени за преструктуриране в рамките на съществуващите направления. Към Направление „Финанси" се включва и Направление „Здравеопазване".  Към него преминават и дирекции „Общинска собственост" и „Обществени поръчки и концесии". 

 

За да се гарантира активната работа по привличане и защита на европейски средства и за поставяне на специален акцент върху развитието на София като туристическа дестинация, се създава Направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм" от преструктурирането на сегашното направление „Инвестиции и строителство". 

 

Засилва се юридическият капацитет на всяко направление - както с юрист в направлението, така и с нов отдел в Направление „Правен и административен контрол". 

 

Предложенията за промени в структурата трябва да бъдат приети от Столичния общински съвет.

 

 
още от Новини

още от София