СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Създават Обществен съвет за изграждане на детската болница в София
 Facebook

Създават Обществен съвет за изграждане на детската болница в София03.06.2020 / 11:30 - CityBuild.bg

Целта е да се гарантира прозрачност на процеса, като се вземат предвид изискванията както на експертите, така и на родителите и децата.

 

 

След публично обявеното решение за строителство на изцяло нова сграда за болницата Националната гражданска инициатива “За истинска детска болница” получи покана от Министерство на здравеопазването за работна среща, която се състоя вчера. Министерството е поело ангажимент за създаване на Обществен съвет и екип за управление към него с участие на представители на гражданската инициатива, професионални организации и експерти. Целта е да се гарантира прозрачност на процеса на създаване на новата Детска болница, като се вземат предвид изискванията както на експертите - лекари, медицински специалисти, архитекти, инженери, така и на родителите и децата. Предвижда се съветът да бъде създаден до края на юни.

 

Задачата на екипа за управление е да реализира инициативата без компромиси с международно утвърдените стандарти за детско здравеопазване и с качеството на сградата. На срещата от инициативата са настояли за прецизен анализ на нуждите на детското здравеопазване, изготвяне на подробно функционално и техническо задание, както и за архитектурен конкурс за сградата на бъдещата детска болница. Поискано е, докато тече планирането и строителството на новата сграда, да се изготви цялостен план за управление на болницата, гарантиращ достатъчно подготвени специалисти, които да се грижат за децата.

 

В петък исканията на НГИ “За истинска детска болница” ще бъдат внесени официално в Министерския съвет и Народното събрание.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано