СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
TEDx Talyana - за творчески квартал в историческото ядро на Варна
 Facebook

TEDx Talyana - за творчески квартал в историческото ядро на Варна13.05.2019 / 17:20 - CityBuild.bg

Основният фокус е върху 4 направления: туризъм, традиции, творчески индустрии и технологични иновации.

 

Събитието TEDxTalyana е посветено на идеята за обособяване на творчески квартал в историческото ядро на Варна. На дискусиите, които ще се проведат на територията на Малки римски терми, ще бъде отправен поглед към миналото на Варна и историите, които градът крие. Ще се говори за значението на Черно море в миналото и настощето. Ще разберете какво е влиянието на технологиите в развитието на съвременните градове. Ще чуете и съвети за това как да опазим културното си наследство и какво ни очаква в бъдеще.

 

Дизайнерът Свилен Гамолов ще участва в TEDxTalyana

 

Един от лекторите в събитието е Християн Облаков - краевед /човек, който се занимава със събиране и обобщаване на исторически, географски, фолклорни и етнографски данни за определен град/. Той работи като екскурзовод на свободна практика. В Интернет ще намерите не толкова лична информация за него, колкото неговите завладяващи истории за развитието на Варна и спомени за бележити варненски архитекти, на които Християн Облаков е посветил няколко авторски книги. Варненецът счита за чест и свой дълг да се опита да съхрани културното наследство на града. По време на TEDxTalyana ще може да чуете Християн Облаков и една по-различна приказка за Варна.

 

 

TEDx е формат на събитие, което носи духа на мисията на TED - за разпространение на идеи, които си заслужават сред локалните общности по всички краища на планетата. TEDx събитията са организирани от любопитни личности, които искат да открият идеи и да разпалят разговора за тях сред своята общност. TEDx събитията включват лекции на живо и записани TED Talks и са организирани независимо под лиценза на световния бранд TED.

 

Следете обявяването на останалите лектори тук.

 

 
още от Новини

още от АРТ