СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Технологии оптимизират в пъти разхода на ресурси и енергия в сградите и градовете
 Facebook

Технологии оптимизират в пъти разхода на ресурси и енергия в сградите и градовете10.04.2019 / 14:31 - CityBuild.bg

Smart Cities, ЕЕ & ВЕИ и Save the Planet отварят врати на 16 април в ИЕЦ в София.

 

 

Интелигентните решения се развиват стремително и бързото им прилагане в практиката зависи от всички нас. Прекарваме повече от 90% в закрити пространства, което е свързано с изразходване на ресурси, а градската среда може да се подобри в пъти, ако сгради, инфраструктура и услуги се свържат, дигитализират и трансформират в една цялостна устойчива система. Smart Cities, ЕЕ & ВЕИ и Save the Planet отварят врати на 16 април в Зали 5 и 6 на ИЕЦ, София. Тридневните изложения и конференции на Виа Експо ще представят новости и ще Ви вдъхновят за една положителна промяна.

 

 

Теми в конференциите – регистрирайте се за безплатно участие

 

Дълбоко енергийно ефективно обновяване на сгради“ - семинар на ЕнЕфект. Ще чуете архитекта, реализирал може би най-голям брой пасивни сгради у нас. Ще научите за това как да избегнете най-често срещаните грешки, ще се запознаете с нов инструмент за финансиране и продукти за осигуряване на отлична въздухоплътност. И за първи път ще опитате „леденото предизвикателство“, за да се убедите в предимствата на добре изолираните конструкции.

 

Иновативен софтуер от Полша ще ви бъде от полза за оразмеряване на топлообменни апарати.

 

Конференция 'Sofia Smart City Marketplace на Клъстер "София - град на знанието" ще демонстрира продукти, технологии и постижения на компании, университети и научни институти, чрез които може да реализира концепцията за интелигентните градове.

 

Създайте нови възможности чрез нови инструменти за финансиране на проекти за оползотворяване на отпадъци и кръгова икономика.

 

Южна Италия успя да повиши процента рециклирани отпадъци до 80% чрез преминаване от улично смесосъбиране към тип „от врата на врата“ и прилагане на високотехнологична система. Запознайте се с предимствата и с напредъка на две общини у нас, които вече внедриха това решение.

 

 

В изложенията участват компании от 14 държави

 

Иновации реализират в пъти повече ползи за обитателите в сградите: революция в терморегулирането спестява 30% от разходите за отопление; имплементация на цялостни ИТ решения осигурява комфорт, сигурност и безопасност на обитателите чрез контрол от мобилно устройство на електроуреди, осветление, ОВК, достъп, поливни системи, паркиране и др.

 

Как да оптимизирате своя бизнес? Акцент ще бъдат системи за индустриална автоматизация, които следят за складови наличности, продажби, поръчки, логистика, оптимизират информационната инфраструктура и база данни на бизнесите.

 

Системи произвеждат и пестят енергия. Интерес ще предизвикат хибридни системи слънце-вятър; свръхефективна система за отопление и климатизация, за осигуряване на гореща вода в хотели, жилищни кооперации, търговски центрове, която работи с природен газ; ново поколение климатици и термопомпи, които спестяват енергия в порядък 20-60%; решения за нискоенергийни къщи.

 

Бързо, екологично и забавно придвижване: ще видите подобрени версии на електрически триколки, скутери, а първият български маунтин байк е вече реалност. Фирма предлага партньорство на хотели, заведения и търговски центрове за изграждане на зарядна инфраструктура. А ползите са многобройни - нови приходи, утвърждаване на имидж на иноватор и нови канали на комуникация с клиентите. Ще се запознаете и с трикомпонентно решение на участник за умно паркиране - сензори, комуникационна среда и информационна система.

 

Повишената чувствителност към отпадъците и екологията в градовете изисква модернизиране на инфраструктурата и оборудването. Save the Planet ще бъде място за представяне на компостери и машини за рециклиране, от които общините намаляват депонирания отпадък, а частният бизнес печели от продажбата на материали. Сред продуктовите експонати ще бъдат и техника за третиране на отпадъци на сметищата, съдове за разделно събиране на отпадъци, компактни сметосъбиращи машини, подходящи за инвестиция от страна на клиенти с ограничени бюджети.

 

Посещението на събитието е безплатно с предварителна регистрация на www.viaexpo.com/bg.

 

Брошура

 

 
още от Новини

още от Баш майстор