СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Технологиите на бъдещето вече са тук
 Facebook

Технологиите на бъдещето вече са тук16.04.2019 / 16:19 - CityBuild.bg

В три дни ще се запознаете с иновации за енергийна ефективност, решения за умни градове и оползотворяване на отпадъците.

 

Темите са повод за размисъл как бизнесът, общините и домакинствата могат да променят начините на производство и потребление на изчерпаемите ресурси чрез възможно най-добрите в момента налични технологии. Те са във фокуса на  изложенията и конференциите на Виа Експо ЕЕ и ВЕИ, Save the Planet и Smart Cities, които ще продължат до 18 април.

 

Днес по повод на официалното откриване приветствие поднесе Красимир Живков - заместник-министър на околната среда и водите. Той подчерта значимата роля на събитието и цитира факти за напредъка на България в областта на рециклирането. Радосвет Радев - изпълнителен директор на Българската стопанска камара, изтъкна необходимостта от по-мащабно внедряване на високотехнологични и природосъобразни инвестиции, за да се постигне икономиката на кръговете.

 

"Трите дни ще бъдат изпълнени с много ползотворни идеи и контакти, които се надяваме да прераснат в дълготрайни бизнес партньорства и реализирани проекти." - споделят организаторите от Виа Експо. Всеки посетител ще бъде приятно изненадан с подарък - дръвче от инициативата "Когато станем 100 000, ще посадим гора".

 

 

Акценти:

 

Австрийското участие представя последните постижения на водещи компании - лидери в разработване на екологично ноу-хау.

 

За първи път посетителите ще видят калиброван дървесен чипс, произведен с индустриална винтова дробилка - технология без аналог в Европа. Той се използва за генериране на топла вода и пара в горивни инсталации - хлебозаводи, мандри, текстилни предприятия и др. Изложител представя технология, базирана на феномена "рекуперация". Тя намира приложение за ОВК на малки помещения, магазини, търговски обекти, училищни сгради, ресторанти и др. Сред продуктовите експонати ще видим разнообразие от котли на пелети с премиум качество. "Очакваме да осъществим контакти с фирми, които искат да дистрибутират продуктите ни: висок клас климатична техника" - съобщава изложител.

 

На щанда на Клъстер "София - град на знанието" и на еднодневната конференция ще се запознаете със смарт решения за по-умни и чисти градове, а български фирми поставят високи стандарти в решения за сградна и индустриална автоматизация, електрическа мобилност. "Нашите продукти биха били полезни на клиенти, които искат да автоматизират дома, автомобила, бизнеса, сградите си. А каква по-добра комуникация от тази лице в лице?"- споделя участник.

 

Изложители демонстрират машини и практики за качествено оползотворяване на отпадъците в енергиен ресурс и нова суровина. "Тази  година представяме инсталация, която е първата по-рода си в Европа, и считаме че ще промени дълготрайно както опаковъчния, така и рециклиращия бранш." - обявиха от водеща българска фирма. Това решение ще бъде от интерес за компании, работещи в сферата на преработка на отпадъците и пластмасите. Внимание привличат контейнери в различни цветови комбинации и с иновативна конструкция за постигане на по-голяма издържливост.

 

Тазгодишните конференции  се провеждат в разнообразни формати: дискусии, семинари и кръгли маси. За първи път ще изпробвате "ледено предизвикателство", ще научите как да преодолеете "енергийната бедност" и как чрез нови финансови инструменти е възможно по-добро управление на отпадъците.

 

За повече информация: www.viaexpo.com

 

 
още от Новини

още от Баш майстор