СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Опит в 3D технологиите ще споделят у нас глобални бизнес гиганти
 Facebook

Опит в 3D технологиите ще споделят у нас глобални бизнес гиганти02.05.2019 / 15:00 - CityBuild.bg

Сред тях са Zaha Hadid Architects, Foster + Partners, KPF, Kengo Kuma & Associates, WeWork, Woods Bagot and Gensler.

 

Конференцията за триизмерна компютърна графика Total Chaos се организира от българската софтуерна компания Chaos Group, ĸoятo минaлaтa гoдинa cпeчeли нaй-пpecтижнoтo oтличиe oт Aĸaдeмиятa зa филмoви изĸycтвa и нayĸa зa „opигинaлнaтa ĸoнцeпция, дизaйн и пpилaгaнe нa тexнoлoгиятa V-Rау". Събитието ще се проведе между 16 и 18 май в София Тех Парк, като в него ще вземат участие над 1000 гости, а над 60 международни лектори ще разкажат за ролята на визуализациите в съвременния свят и как те допринасят за успех на бизнес начинанията.

 

 

Един от лекторите, които пристигат по покана на Chaos Group, e Антони Христов - българинът, който в продължение на години е арт директор в компанията на Walt Disney - Pixar. Зад неговия успех седят филми като Finding Nemo, Wall-E, Incredibles 2, Cars и др. Той ще разкаже за работата си през последните 18 години в САЩ и защо след тези успехи се завръща в България, за да предаде безценния си опит на младите професионалисти у нас.

 

 

Каква е ролята на 3D визуализацията в различните индустрии и тяхното бъдеще?

 

Архитектура

 

Отговорът на този въпрос ще дадат двама от водещите дизайнери в архитектурното бюро, което няма нужда от представяне - Zaha Hadid Architects. "Ще влезем зад кулисите на нашата работа - от малки инсталации до зашеметяващи проекти", споделят Хосе Пареха Гомез и Марко Маргета. Други представители на този бранш са Foster + Partners, KPF, Kengo Kuma & Associates, WeWork, Woods Bagot and Gensler.

 

Визуални ефекти

 

Световноизвестни студиа за визуални ефекти ще обсъдят най-новите технологии, залегнали в продукции като Captain Marvel. Студиото на Nu Boyana за ефекти - Nu Boyana FX and Worldwide FX - ще разкрият подробности около работата си по касовия филм Hellboy, сниман у нас.

 

Именно зад специалните ефекти на много от холивудските продукции стоят домакините от Chaos Group чрез своята технология V-Ray, която стои в основата на разработването на много образи във филми като Daredevil, Game of Thrones, Black Panther, Avatar, 300, Avengers и още над 300 продукции. Освен в киното, за което имат отличие от Академията за филмови изкуства и науки "Оскар", V-Ray помага на множество компании в сектори като архитектура, интериорен дизайн, автомобилостроене, игри, продуктов дизайн и други.

 

 

Реклама

 

Лий Карлтън, представляващ едно от най-известните студиа за реклама Mеthod Studios, ще разкаже за предизвикателствата в 3D сканирането на човешки образ - в случая току-що проходило дете, чийто дигитален образ впоследствие се ползва за реклама. Йоанна Иванова от INK пък ще сподели своя опит в създаването на реклами за клиенти като Audi, Honda и Aston Martin.

 

Продуктов дизайн

 

Ян Кокол, дизайнер в най-големия световен производител на кристали Swarovski, ще представи иновативен plug-in, който обединява няколко софтуера, за да подпомогне дизайна на бижута. OTTO - една от най-големите компании за електронна търговия в Европа, ще демонстрира как компанията променя цялостно своя онлайн каталог, използвайки 3D технологии за визуализация.

 

Автомобилна индустрия

 

Един от най-тайните светове – този на автомобилната индустрия, ще бъде представен от Volvo, Porsche, като например подготовката за LA Auto Show на най-новото Porsche 911.

 

Игри

 

Някои може би не знаят, че в създаването на of Assassin's Creed Origins важна роля има Явор Яковлиев от Ubisoft, който ще бъде един от основните лектори в частта Art.

 

Технологии

 

Тук представители са Пол Дебевек – старши научен ръководител в Google VR, и Стивън Паркър –CTO в NVIDIA.

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от Баш майстор