СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Тенис кортовете в столичния парк „Вл. Заимов“ са с нов дизайн
 Facebook

Тенис кортовете в столичния парк „Вл. Заимов“ са с нов дизайн



05.11.2018 / 14:30 - CityBuild.bg

Постигнато е по-добро взаимодействие между спортния комплекс и парка. Всички дървета са запазени.

 

Целта на проекта на Aedes Studio е с минимална и деликатна намеса да се осъвремени дизайнът на всички елементи и да се повиши комфортът както на терените, така и вътре в сградата.

 

 

В предишния си вид тенис кортовете в парка "Заимов" в столицата имаха един вход, а металната ограда затваряше не само игрищата, но и целия имот. Силно амортизираната сграда с нейния плътен тежък обем не отговаряше на съвременния дизайн на спортни съоръжения в паркова среда. В допълнение към това съществуващите кортове нямаха необходимия дренаж, а настилките бяха в лошо състояние. Това наложи архитектурни намеси в няколко посоки.

 

Подменени са всички кортове, като двете футболни игрища също се превърнаха в кортове. Обновено е балонното покритие на северния корт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Покрай новите кортове има зрителски трибуни с малък открит бар към тях. Настилката в тези междинни зони е дървен декинг.

 

 

 

 

В зоните между кортовете от север и от юг се появяват два нови входа, за да се приобщят максимално паркът и съоръженията. Оградата на тези места е по-ниска и с различен дизайн от тези на игрищата.

 

 

За да се придаде парков характер на тромавия обем на сградата, той е "облечен" със стъклени панели. Върху плоския покрив е поставен нов двускатен дървен покрив с големи стрехи, който продължава конзолно и над два от входовете.

 

 

 

 

 

 

Преустройството включва и заведение, обърнато едновременно навътре към кортовете и навън към парка. От север, където сградата е отдръпната навътре от границата на имота, се появява външна тераса с директен достъп от централната алея на парка.

 

 

 

 

Множеството малки помещения в сградата се преустройват в две големи съблекални и обслужващи помещения.

 

 

 

 

 

 

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано