СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Арх. Теофил Теофилов получи наградата „Оборище”
 Facebook

Арх. Теофил Теофилов получи наградата „Оборище”02.05.2007 / 15:09 - citybuild.bg

Реставраторът арх. Теофил Теофилов получи наградата „Оборище” днес.

 

Тя се присъжда от Сдружението на възрожденските градове за принос в утвърждаването на националната идентичност. Архитектът бе награден за работата си по реставрирането на археологически обекти в старите български столици. С връчването на приза приключват честванията в община Панагюрище по повод 131 година от Априлското въстание.
На церемонията по награждаването в историческата местност "Оборище" присъства председателят на Народното Събрание Георги Пирински.
В своето приветствие той посочи, че "Оборище" е свещено място, където през 1876 г. се срещат националният революционен дух и възрожденският демократизъм.  
Награда „Оборище” получи и народният представител от "Коалиция за България" Марко Мечев. Той бе отличен като един от учредителите на Сдружението на възрожденските градове.
Наградата се дава за осма поредна година, но арх. Теофилов е първият великотърновец, който я печели. Първият носител на наградата Оборище е изкуствоведът Петър Увалиев. Сред досегашните лауреати на награда "Оборище" са Петър Увалиев, Антон Дончев, проф. Марко Семов и проф. Дойно Дойнов.

 

 
още от Новини