СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"ТЕРАЗИД" ще участва активно в санирането на сгради и тази година
 Facebook

"ТЕРАЗИД" ще участва активно в санирането на сгради и тази година03.05.2018 / 13:29 - CityBuild.bg

Фирмата ще повиши качеството с новата си топлоизолационна система с каменна вата – Wool Clima.

 

 

Wool Clima на ТЕРАЗИД представлява интегрирана топлоизолационна система на базата на топлоизолационен материал от каменна вата, като завършващото покритие може да бъде със силиконова мазилка - Wool Clima Superb или наномазилка - Wool Clima Nanotech. Топлоизолационната система се отличава със следните основни предимства: висококачествени материали; създаване на здравословна среда; намаляване на разходите за енергия; отлични топлоизолационни свойства; висока степен на шумоизолиране; най-висок клас на пожароустойчивост; удължаване на живота на сградата.

 

Всички компоненти на интегрираната топлоизолационна система Wool Clima са изпитани и доказали своите качества. Плоскостите от каменна вата са с най-високо качество и осигуряват необходимия комфорт благодарение на отличните си топлоизолационни свойства, звукоизолиране и пожарозащита.

 

ТЕРАЗИД BM-14 - висококачествена лепило-шпакловъчна смес на циментова основа, разработена специално за залепване и шпакловане на каменна вата. Изпълнението на защитна изравнителна шпакловка с ТЕРАЗИД BМ-14 предпазва от „стареене" и атмосферни въздействия топлоизолационните плоскости. Тя гарантира водонепропускливост и пукнатиноустойчивост на изпълнения финишен слой и същевременно предпазва топлоизолационния слой от механични наранявания.

 

Алкалоустойчива стъклофибърна мрежа, допълнително укрепваща и подсигуряваща шпакловъчния слой срещу образуване на пукнатини и нацепвания, предизвикани от различни линейни разширения. Армирането със стъклофибърната мрежа предотвратява образуването на пукнатини и нацепвания в шпакловъчния слой, както и във финишното покритие. Най-често мрежата се употребява за площно армиране, но също така и за диагонално армиране в ъгловите участъци на отворите, както и за оформяне на външни и вътрешни ъгли и ръбове.

 

Дюбели за топлоизолация с метален пирон за допълнително укрепване на топлоизолационните плоскости. Пластмасовите дюбели за бетон, газобетон и тухлени стени са с отлично качество. Предлагат се в различни дължини според дебелината на изолационните плоскости.


ТЕРАЗИД G-33 - висококачествен универсален грунд, обезпрашаващ основата и създаващ отлично сцепление между шпакловъчния слой и фасадната мазилка. Грундът изравнява попиващата способност на основата и спомага за равномерното съхнене на финишното покритие. Запазва възможността за "дишане" на стената, осигурява водонепропускливост и подобрява сцеплението при полагане на декоративни мазилки.

 

 

За качествено, сигурно и естетически издържано финишно покритие на своята система, ТЕРАЗИД предлага два варианта за висококачествено покритие на Wool Clima:

 

Wool Clima Superb - система с финишно покритие от силиконова мазилка SICOLIT. Изключително подходяща за райони с висока влажност на въздуха, благодарение на отличната паропропускливост и водонепропускливост на мазилката. SICOLIT е готова за работа пастообразна мазилка на база силиконова емулсия и полимери, с добавени минерални пълнители с подбрана зърнометрия, пигментни пасти и консерванти. Продуктът се използва за направа на фина защитно декоративна мазилка с висока паропропускливост, еластичност, дълготрайност и ниска склонност към замърсяване.

 

Wool Clima Nanotech - система с финишно покритие от високотехнологична наномазилка NANOMAX. Трудно податлива на замърсяване и устойчива на всякакви климатични условия, благодарение на иновативната наноструктура на мазилката. Системата притежава изключително високи водоотблъскващи свойства и паропропускливост. Повърхностният нанослой дава на мазилката много висока здравина и устойчивост на механични наранявания, съчетани с гарантирана устойчивост на цветовете.

 

Мазилката притежава свойството да се „самопочиства". Наночастиците по повърхността не позволяват на разпространените замърсители в околната среда да се задържат или да проникнат дълбоко в структурата на мазилката, след това те лесно биват отмити от дъждовете или отнесени от вятъра.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор