СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Термопанели на Ruukki повишиха енергийната ефективност на търговски център във Финландия
 Facebook

Термопанели на Ruukki повишиха енергийната ефективност на търговски център във Финландия16.06.2017 / 13:27 - citybuild.bg

Доставката включваше още измерване на херметичността и нейната гаранция.

 

Новият търговски център в Састамала, Финландия, е проектиран да бъде енергийно ефективен. Поради факта, че инвеститорът има строги изисквания за херметичност, външните стени бяха изпълнени с енергийни термопанели на Ruukki. Фирмата достави близо 4 000 м2, произведени в завода си в Алаярви, Финландия.

 

 

Доставката на Ruukki включваше и измерване на херметичността и нейната гаранция. Изискването на инвеститора за този търговски център е q50=0,9 или по-малко, а сградата е под тази граница и затова е на върха на класацията в областта на енергийната ефективност. Така добре затвореният херметически търговски център спестява разходи за отопление и намалява вредните емисии на въглероден диоксид. 

 

 

Търговският център беше отворен на 6 април. Сградата е с обща площ около 8 400 м2 - колкото три футболни игрища. Тя е проектирана от архитектурното бюро BST-arkkitehdit Oy от Тампере, а главният изпълнител е Hartela Tampere Oy.

 

 

Руукки Конструкции и Инженеринг - Р.К.И. България ООД, е част от фирма Ruukki Construction Финландия, която е производител на стомана и стоманени компоненти за индустриални сгради. Фирмата е с повече от 50 години опит в производството на листова стомана и продукти от нея - сандвич панели с ядро от пенополиуретан и минерална вата, трапецовидни профилни ламарини за стенни и покривни облицовки, както и всички аксесоари, свързани с фасади и покриви.


Фирмата Ruukki е на българския пазар от 2008 година, като заеме водеща позиция по отношение на решенията за стени и покриви на индустриални сгради. Руукки България е един от най-големите производители и с най-пълна гама продукти, отговарящи на най-новите европейски норми и стандарти.


Голяма част от производството са широка гама от панели, използвани по фасади, покриви, преградни конструкции покриви и тавани. Използват се обикновено в строителството на промишлени и търговски сгради, спортни съоръжения, складове, електроцентрали и разбира се - в различни типове селскостопански сгради. Като цяло това са сгради с високи изисквания. Изолационната сърцевина е направена от минерална вата или пенополиуретан. През последните години фирмата е предпочитан доставчик на покривни и стенни решения, изпълнени във варианти с послоен монтаж или изолационни композитни панели тип сандвич.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор