СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Тютюневите складове на ул. "Иван Вазов" в Пловдив трябва да бъдат укрепени
 Facebook

Тютюневите складове на ул. "Иван Вазов" в Пловдив трябва да бъдат укрепени12.10.2020 / 13:40 - CityBuild.bg

Собствениците на изгорелите през 2016 г. складове са длъжни да извършат дейностите съгласно заповедта на кмета на Пловдив.

 

Това е окончателното решение на Върховния административен съд, с което се потвърждава решението на aдминистративния съд в Пловдив. Касационното дело във ВАС беше образувано по жалба на собственика на тютюневите складове - "Р.И.П.А. ООД", срещу заповед на кмета на Община Пловдив, с която собствениците са задължени да извършат укрепителни дейности на пострадалите при пожар сгради.  Върховните магистрати приемат, че сградите представляват архитектурно-строителна културна ценност и са както индивидуален паметник на културата, така и част от групов архитектурно-строителен паметник на културата в Стария Пловдив.

 

Снимка: Plovdiv Time

 

Установените по делото факти пораждат правомощието на общината да издаде процесната заповед, с която да задължи собствениците на сградата за тяхна сметка да извършат в определен срок необходимите консервационни, реставрационни и ремонтни дейности по проектна документация. Заповедта на кмета на Община Пловдив е законосъобразна, а подадената срещу нея жалба - неоснователна и недоказана, пише още в решението на ВАС. 

 

Припомняме, че намерението на собствениците на изгорелите тютюневи складове на Кудоглу на ул. "Иван Вазов" обявиха по-рано, че те ще бъдат възстановени и превърнати в жилищен комплекс с магазини на партера. Residence Tobacco Factory или Tobacco Residence, е по проект на студио „ПАНИДЕЯ", чийто собственик и управител е италианския архитект Раймондо Флакомио. Вижте повече тук.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано