СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Трамвайният релсов път по ул. „Каменоделска” в София ще е готов до септември
 Facebook

Трамвайният релсов път по ул. „Каменоделска” в София ще е готов до септември20.05.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Дейностите са от кръстовището с бул. „К. Стоилов” до крайно трамвайно ухо „Орландовци”.

 

До момента на обекта е демонтиран старият релсов път, монтиран е нов, направен е дренаж, изгражда се нов тротоар, демонтирана е изцяло контактната мрежа, правят се фундаменти за нови стълбове.

 

Релсовият път по ул. “Каменоделска“ (от мост „Изида“ до ухо “Орландовци“) е с обща дължина 3 288 м единичен коловоз. Той е пуснат в експлоатация през 1986 г. и оттогава не са ремонтирани релсите, контактната мрежа и пътните платна. Този участък обслужва три трамвайни линии – 3, 4 и 18.

 

От днес НК Железопътна инфраструктура започва ремонт на моста на "Изида", под който минава ул. "Каменоделска". По време на този ремонт движението под моста ще е само в едно платно.

 

Предвижда се затваряне на ул. „Каменоделска“ в района на Хладилния завод за ремонт по колектора на „Топлофикация“ в периода от 17 юни до 19 юли. Тогава ще бъде осигурено движението на превозни средства по околни пътища. Тази временна организация на движението е съобразена и с възпоменанието „Черешова Задушница“, което тази година се пада на 15 юни.

 

Реконструкцията на трамваен релсов път по ул. „Каменоделска" от кръстовището с бул. „К. Стоилов" до крайно трамвайно ухо „Орландовци" е в изпълнение на проект „Интегриран столичен градски транспорт - фаза ІІ". Безвъзмездната финансова помощ е по ОП „Региони в растеж" 2014 - 2020, а стойността на договора е 6,8 млн. лв. без ДДС.

 

 
още от Новини

още от София