СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Трансформация на 530 социални жилища от 60-те в Бордо
 Facebook

Трансформация на 530 социални жилища от 60-те в Бордо22.01.2019 / 12:26 - CityBuild.bg

Добавянето на зимни градини дава повече пространство, светлина и мобилност.

 

 

Проектът на Lacaton & Vassal architectes, Frédéric Druot Architecture и Christophe Hutin Architecture се състои в преобразуването 530 жилища в три блока. Обновяването включва разширяване на балконите с добавяне на повече пространство, светлина и изглед. Съществуващите малки прозорци се заменят с големи остъклени плъзгащи се врати, отварящи се към зимната градина. Обновени са технически съоръжения, асансьори, нови общи части и са подобрени градините пред сградата.

 

 

 

 

 

Всички семейства са останали в жилището си по време на строителните работи, като няма увеличение на наема след обновяването. Общата стойност на трансформацията е съобразена с бюджета въз основа на обичайните разходи за основно обновяване на фасади, изолации и съоръжения.

 

 

 

 

 

За да се намали продължителността на строителните работи, конструкцията използва сглобяеми модули, бързо изградени чрез скеле пред сградата. Готовите плочи и колони се транспортират до площадката и се вдигат с кран. Правилното планиране е позволило трансформацията да бъде извършена само за 12-16 дни на апартамент: половин ден за полагане на бетонната плоча, 2 дни за адаптиране на старата фасада, 2 дни за поставяне на новата фасада и 8-12 дни за обновяване на интериора.

 

 

 

 

 
още от Новини

още от Любопитно

още от EuroBuild

още от Баш майстор