СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Трейс Груп Холд" към БСП: Нямаме договори с „Автомагистрали“ ЕАД
 Facebook

"Трейс Груп Холд" към БСП: Нямаме договори с „Автомагистрали“ ЕАД11.01.2019 / 15:21 - CityBuild.bg

Становището на компанията е във връзка с декларация на Корнелия Нинова от името на парламентарната група.

 

ОТНОСНО: Декларация от името на ПГ „БСП за България", произнесена от  председателя на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова в началото на новия политически сезон от трибуната на Народното събрание на 11.01.2019 г.

 

 

В политическото си слово председателят на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание коментира: „Докато хилядите български семейства получиха честитки за Коледа с по-скъп ток, 5 фирми получиха огромен коледен подарък - над 1 милиард лева за строителство на магистрали. Тези пари се раздадоха извън закона без обществени поръчки.

 

Време е да се назоват имената на олигархическите обвързаности. 1 милиард и 350 млн. лв за пътно строителна техника за получили „Хидрострой", „Трейс Груп", „Пътстрой 92", „Главболгарстрой", „ПСТ Груп". Вярно ли е,  че вече има преведени аванси на тези фирми?"

 

С настоящото писмо се възползваме от правото си на отговор и Ви информираме, че:

 

* „Трейс Груп Холд" АД е публична компания - всички наши договори за възлагане и изпълнение на строителни обекти, както и финансовата информация са обществено достъпни. В защита на нашите акционери, които са български и чуждестранни физически и юридически лица, ние сме длъжни по Закон да предоставяме пълна, навременна и вярна информация.

 

* „Трейс Груп Холд" АД е компания, която извършва дейности в сферата на строителството, ние сме изпълнители. Какви са процедурите за реализирането на обектите, за които се изразходва публичен ресурс, какви са правилата - решават политиците. Ние, като строители, искаме да има ясни правила, прозрачни процедури и практики, които гарантират изпълнението на обектите, качествено и в срок.

 

Относно конкретното питане на г-жа Нинова, отправено от трибуната на Народното събрание, за да няма „замитане под килима", което винаги ражда лавина от недоразумения и тежки имиджови щети, Ви информираме, че

 

* „Трейс Груп Холд" АД няма действащи договори  с държавното предприятие „Автомагистрали" ЕАД

 

* „Трейс Груп Холд" АД  не е подизпълнител на „Автомагистрали" ЕАД.

 

Бихме искали да Ви информираме, че за обявените обществени поръчки за изграждане и рехабилитация на пътна инфраструктура през 2017 г. от АПИ, Холдингът участва в 21 тръжни процедури, отстранени сме на 10 позиции. Единственият обект, който ни е възложен, е „Изграждане на обходен път на град Ахелой, част от първокласен път I-9 Слънчев бряг - Бургас", на стойност 23 млн. и 200 хил. лв. Обектът стана част от Републиканската пътна мрежа  през м. юни 2018 г.,  завършихме го 4 месеца преди срока по договор, и още не е изплатен.

 

През 2018 г. на обявените от АПИ обществени поръчки за Калотина - Софийски околовръстен път на стойност 141 млн. лв. и Калотина - Храбърско на стойност 117 млн. лв. сме отстранени.

 

От нас се изисква огромна отговорност към достоверността на информацията - както Ви е известно, при публичните компании има висока степен на контрол и регулация, гарантиращи прозрачност.

 

В заключение, в интерес на нашите акционери, на нашите служители и на обществеността, Ви информираме, че през 2018 г. предприехме  законови действия срещу  лица, физически и юридически, които си позволиха пряко или косвено да уронят доброто име, престижа и търговската репутация на компанията чрез разпространяване и внушаване на неверни и заблуждаващи твърдения. Ние сме длъжни да защитим репутацията и интересите си.

 

Вярваме, че, спазвайки принципите на журналистическата етика, ще публикувате написаното без редакторска намеса!

 

11.01.2019 г.                                                С уважение

София                                                           инж. БОЯН ДЕЛЧЕВ, изп. директор

 

Бел.ред.: Припомняме, че все още няма заключение за виновните за автобусната катастрофа от август миналата година, която отне 20 човешки живота. Тромава процедура в комуникацията с „Трейс" е довела до забавени мерки относно сцеплението на фаталната отсечка, каза през ноември 2018г. подалият в сряда заявление за освобождаване от поста председател на УС на АПИ инж. Светослав Глосов. Оставката му беше поискана от премиера заради проблемите с винетки и тол системата.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано